Gregorian Bivolaru a șters-o din țară

Gregorian Bivolaru, dat în urmărire internațională de autoritățile din Finlanda, după ce a fost emis un mandat de arestare în lipsă pe numele său, nu a fost găsit la domiciliul din judeţul Sibiu. Acesta ar fi plecat din ţară a doua zi după eliberarea din Penitenciarul Bistriţa.
Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că Gregorian Bivolaru a plecat din România în 14 septembrie, pe numele acestuia neexistând nicio interdicţie, după ce a fost eliberat din Penitenciarul Bistriţa.

Bivolaru a declarat ca domiciliu judeţul Sibiu, localitatea Cisnădioara, însă, susţin sursele, nu ar fi stat niciodată acolo.
Practic, Poliţia Sibiu l-a luat în evidenţă pe Gregorian Bivolaru în 13 septembrie, iar în 14 septembrie acesta ar fi părăsit România.
Miercuri seara, poliţiştii din Sibiu au mers la domiciliul declarat al lui Gregorian Bivolaru, însă acesta nu a fost găsit.
Autoritățile din Finlanda au emis, în lipsă, un mandat de arestare pe numele liderului MISA. Actele au ajuns în posesia Poliției Române în cursul zilei de miercuri.
Acesta este cercetat pentru trafic de ființe umane și abuz sexual, precizează sursele menționate.
Potrivit procedurii, Gregorian Bivolaru a fost căutat la domiciliu și cum nu a fost găsit, autoritățile române vor informa partenerii din Finlanda.
În cazul în care va fi găsit, autoritățile din România vor pune în executare mandatul de arestare, conform procedurii.

Liderul MISA a fost eliberat, pe 13 septembrie, din Penitenciarul Bistrița, în condiţiile în care decizia de eliberare condiționată luată de judecători nu a fost contestată de procurorii Parchetului de la lângă Judecătoria Bistrița.

În iunie 2013, Bivolaru a fost condamnat de instanţa supremă, definitiv, la şase ani de închisoare cu executare.

Bivolaru a plecat din România în anul 2004, iar în 2005 a primit azil politic în Suedia. Pe 26 februarie 2016 a fost prins de autorităţile franceze în timp ce se afla la un târg în Paris.

Liderul MISA a fost adus din Franța în România în luna iulie a anului trecut, unde a fost încarcerat.

„În urma cooperării polițienești internaționale cu autoritățile judiciare din Franța, la data de 22 iulie, polițiștii din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională — IGPR au efectuat o misiune de preluare, sub escortă, a unui bărbat de 64 de ani, pe numele căruia este emis un mandat de executare a pedepsei pentru săvârșirea infracțiunii de act sexual cu minor”, anunța IGPR la acel moment.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.