Gregorian Bivolaru, dat în urmărire internaţională

Gregorian Bivolaru, recent eliberat din Penitenciarul din Bistriţa, a fost dat, miercuri, în urmărire internaţională de autorităţile din Finlanda, după ce a fost emis un mandat de arestare în lipsă pe numele său, au declarat, surse judiciare, pentru MEDIAFAX.

Autorităţile din Finlanda au emis, în lipsă, un mandat de arestare pe numele lui Gregorian Bivolaru. Actele au ajuns în posesia Poliţiei Române în cursul zilei de miercuri.

Liderul MISA este cercetat pentru trafic de fiinţe umane şi abuz sexual, precizează sursele menţionate.

Potrivit procedurii, Gregorian Bivolaru urmează să fie căutat la domiciliu şi dacă nu va fi găsit, autorităţile române vor informa partenerii din Finlanda.

În cazul în care va fi găsit, autorităţile din România vor pune în executare mandatul de arestare, conform procedurii.

Avocata lui Bivolaru, Aris Cupşa, a precizat, pentru MEDIAFAX, că liderul MISA nu are interdicţia de a părăsi România, el fiind obligat să se prezinte la sediul Poliţiei la anumite date prestabilite pentru a se face verificări.

„Este foarte posibil ca mandatul de arestare dat de autorităţile finlandeze să fi fost emis tocmai pentru că domnul Gregorian Bivolaru se afla în arest, în penitenciarul din Bistriţa în momentul în care autorităţile au încercat să găsească pentru a fi dus la audieri, lucru de care este posibil ca în Finlanda să nu se fi ştiut. Mandatul a fost dat tocmai din acest motiv pentru că nu a putut fi găsit, cel mai probabil a fost citat de mai multe ori la domiciliul său, şi prin alte mijloace şi cum autorităţile finlandeze nu au reuşit să îl găsească, a fost emis un mandat de arestare în lipsă, din câte am înţeles fiind vorba doar despre o cercetare, neexistând o condamnare a instanţei din Finlanda. La data la care s-a discutat despre punerea în libertate a d-lui Gregorian Bivolaru, nu se ştia de problemele existente în Finlanda, nu se ştia de cercetarea care avea loc, fiind îndeplinite toate cerunţele legale”, a declarat, pentru MEDIAFAX, avocatul lui Gregorian Bivolaru.

Liderul MISA, Gregorian Bivolaru, a ieşit, în 13 septembrie, din Penitenciarul Bistriţa, fiind eliberat condiţionat după ce procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistriţa nu au contestat decizia de eliberare dată de Judecătoria Bistriţa.

Liderul MISA, condamnat la şase ani de închisoare cu executare pentru acte sexual cu un minor, a fost încarcerat la Bistriţa la finele lunii februarie.

În iunie 2013, Gregorian Bivolaru a fost condamnat, de instanţa supremă, definitiv, la şase ani de închisoare cu executare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.