„Grei” ai PSD, excluși din partid (VIDEO)

Tandemul Victor Ponta – Liviu Dragnea i-a exclus din PSD pe Mircea Geoană, Marian Vanghelie și Dan Şova, trei dintre cele mai vocale voci ale partidului după dezastrul de la prezidențiale.

Comitetul Executiv Naţional al PSD a votat, joi, excluderea din partid a celor trei.

Au existat în CExN două propuneri, una de suspendare şi una de excludere, fiind votată cea de excludere.

Propunerea de excludere a fost votată cu 80 de voturi „pentru”, două „împotrivă” şi două abţineri, au relatat surse.

„Mi-a fost greaţă. N-am văzut aşa execuţii nici la Partidul Comunist. Pe mine nu mă mai interesează acum niciun plan cu PSD. Domnul Ponta, cât a fost în Dubai, l-a lăsat pe Dragnea să se ocupe de partid, ca să facă acest joc manipulatoriu. Domnul Ponta spune că nu poate să conducă partidul, cât suntem noi aici. Partidul ăsta a fost condus când avea sute de lideri (..) care aveau puncte de vedere. Nu e partidul muţilor”, a declarat în replică Marian Vanghelie.

”Am pierdut alegerile şi nu ne dăm seama că nu mai putem să ne prezentăm la alegeri peste cinci ani cu acelaşi candidat şi cu Liviu Dragnea, şef de campanie. Le spune Iohannis: ”Măi, băieţi, măi, iarăşi aţi venit?” Ce să facă echipa asta? E pierdută!”, a mai comentat Vanghelie.

Dan Şova a reacționat mai împăciuitor: „S-a făcut o analiză sumară. Accept sancţiunea. Cred că e şi justificată, pentru că am încălcat un principiu de bază al unităţii partidului. Îmi asum greşeala. E o decizie corectă. Îmi iau un timp de reflecţie. Nu mă alătur altui partid. N-am avut niciodată o relaţie tensionată cu dl. Dragnea”, a declarat Șova după reuniune.

Vizat direct, Geoană a anunțat la rândul său joi, la finalul reuniunii Comitetului Executiv Național al partidului, că nu i s-a reproșat nimic.

„În finalul întâlnirii noastre, domnul Ponta a făcut propuneri de excludere pentru un număr de colegi, inclusiv pentru mine. După o discuție destul de lungă și contradictorie, opinia generală a fost cea legată de suspendarea celor trei colegi ai noștri, inclusiv eu, până la Congres. Domnul Șova și domnul Vanghelie. Nu vreau să fac acum comentarii la cald pentru că punem ulei pe foc. Am mai trecut prin astfel de momente. Cred că sunt momente care pot fi depășite prin solidaritate. Nu cred că așa trebuie să procedăm, dar, în condițiile în care și președintele partidului a jucat oarecum cu șefia partidului pe masă la acest subiect, cred că în cele din urmă partidul a găsit o formulă care să ne permită să continuăm cu această formulă de conducere”, a spus Mircea Geoană

„Nu mi s-a reproșat absolut nimic și atunci motivele sunt pe măsura reproșurilor”, a mai afirmat Geoană.

Ponta confirmă excluderile

Victor Ponta a confirmat că Mircea Geoană, Marian Vanghelie și Dan Șova au fost excluși din PSD, în ședința CExN a partidului.

„Am avut o discuție și legată de echipa cu care mergem mai departe. Când am câștigat a fost meritul tuturor, acum că am pierdut, dau vina numai pe mine. Dar este nevoie de o echipă de conducere în PSD care să fie cu adevărat unită și să aibă un punct de vedere comun. În acest sens, 3 dintre colegi au considerat că trebuie să ne despărțim drumurile. Poate n-am fost omul deciziilor radicale și am plătit un preț pentru asta. Domnul Geoană, Vanghelie și Șova au primit o sancțiune din partea CExN de excludere din partid. Cei 80 de colegi care au votat pentru au considerat că fiecare trebuie să meargă pe drumul lui. Votul a fost pentru toți 3 pentru excludere. Nici vorbă să fie sancționați pentru rezultatul alegerilor, a fost vorba că este nevoie de o echipă coezivă pentru viitor”, a spus Victor Ponta.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8515 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.