Greva foamei la Pungești continuă

Mai mulți oameni au intrat în greva foamei de Crăciun la Pungești în semn de protest față de explorarea gazelor de șist, iar greva lor continuă și acum, potrivit informațiilor furnizate de protestatari.

„Greva NU a incetat! pe internet și presa circulă informația cum ,că greva a încetat. Această informație e falsă. Vă vom informa în continuare cu privire la cum vor decurge lucrurile”, se precizează într-un mesaj postat vineri pe pagina de Facebook „Rezistența Pungești”.

Sâmbătă, protestatarii au scris că au intrat „în a 5 a zi de grevă” reclamând că sunt ignorați de televiziuni.

„Intrăm in a 5 a zi de grevă și televiziunile naționale principale cum ar fi TVR 1 PRO TV ANTENELE continuă să ne ignore. Încă o dată ni se confirmă faptul că dacă vrei să mai obții ceva în țara asta și dacă vrei să te faci auzit singura metodă prin care o poți face ,nu sunt cele pașnice, ci din păcate cele violente”, se spune în ultimul mesaj postat de „Rezistența Pungești” sâmbătă.

La momentul declanșării grevei, protestatarii – localnici și activiști de mediu – au declarat că vor protesta astfel până când compania Chevron va opri activităţile de explorare a gazelor de şist în zonă, dar şi până când va fi ridicată interdicţia de circulaţie pe drumul judeţean Vaslui-Gârceni, în localităţile Siliştea şi Pungeşti.

Două din cele 19 persoane care marţi au intrat în greva foamei la Pungeşti au avut nevoie de intervenţia Ambulanţei, vineri. Tot vineri, agenția Mediafax a relatat că şase din cele 19 persoane aflate în greva foamei au renunţat la această formă de protest. 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8516 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.