Grevă generală în Grecia

Grecia va fi paralizată joi de cea de-a doua grevă generală de 24 de ore din acest an împotriva politicilor de austeritate, transmite Agerpres, care citează AFP.

Mișcarea de protest va afecta școlile, spitalele, băncile și marile companii de stat în timp ce o serie de sindicate din sectoarele de distribuție și hotelier și-au chemat membrii să se alăture grevei. Controlorii de trafic aerian vor fi și ei în grevă, ceea ce înseamnă anularea zborurilor cu plecare sau cu destinația Atena în timp ce toate navele vor rămâne la chei ca urmare a grevei docherilor.

Transportul în comun din Atena va funcționa doar câteva ore în cursul dimineții, în ideea de a permite transportul protestarilor la mitingul programat a avea loc în jurul prânzului.

Confederațiile sindicatele GSEE, reprezentând angajații din sectorul privat, și Adedy, din sectorul public, denunță ‘măsurile guvernamentale care întrețin Evul Mediu social, șomajul de coșmar, politicile care fac din muncitori variabila de ajustare pentru criză și deficite’.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.