Grigore Cartianu, ziaristul agramat

Bâlciul televizat generat de deshumarea soţilor Ceauşescu a produs nişte momente de un comic grotesc. Unul din aceste episoade vesele s-a desfăşurat miercuri în ediţia specială a ştirilor Antenei 3.

La discuţia din studio a participat prin telefon şi redactorul-şef de la Adevărul, Grigore Cartianu. Numărătorul de cornere autobotezat Gregoar a fost prezentat de moderatoarea emisiunii, ca „reputat jurnalist şi specialist în istoria Revoluţiei din 1989 şi a execuţiei soţilor Ceauşescu”. Numărătorul de cornere care joacă rolul de redactor-şef la Adevărul este într-atât de mare intelectual, încât în emisiunea cu pricina a făcut trei dezacorduri gramaticale în 20 de secunde: „soţii Ceauşescu a fost duşi (…); cadavrele Ceauşeştilor a fost îngropate (…); Doar Gelu Voican Voiculescu şi Ion Iliescu ştie (…)”.

Dacă unul precum Cartianu care îşi importanţă prin studioul tv al lui Radu Moraru şi zgârie hârtia, pretinzând că a scris o carte-document de istorie (!), e calificat automat la categoria „reputat jurnalist şi specialist”, atunci de ce naiba se mai inflamează distinşii deontologi din presă când patronul de la OTV zice că şi el e ziarist?!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.