Grindeanu, acuzaţii la adresa guvernului tehnocrat privind controalele în domeniul lemnului

Sorin Grindeanu aruncă noi săgeți spre membrii fostului guvern tehnocrat. Actualul premier susține că, la finalul anului trecut, numărul controalelor făcute în domeniul lemnului a scăzut foarte mult, tinzând spre zero.

”Lăcomia şi drujbele, tot ce înseamntă defrişări nu poate să oprească o lege. Anul trecut, într-un guvern care nu avea nicio culoare politică, pe ultimele trei-patru luni ale anului, controale si tot ce ţine de gestionarea acestui domeniu al lemnului, controalele au scăzut foarte mult, spre zero. Finalul anului a fost destul de curios, o spun rapoartele”, a declarat Grindeanu, citat de gandul.info.

La rândul său, Liviu Dragnea a susținut că în România există o adevărată mafie a defrișărilor, iar soluția la această problemă stă în legislația mult mai dură și poate chiar în înființarea unei poliții a pădurilor.

”Este o mafie a defrişărilor ilegale în România. Soluţia nu e deloc complicată. Legislaţia care va fi mult mai dură şi determinare uriaşă din partea tuturor autorităţilor. Spiritul civic este foarte frumos, dar nu putem spera că dintr-o dată cei care umblă cu drujbele prin păduri au o revelaţie, aruncă drujbele şi încep să panteze pomi şi floricele. Şi cred că trebuie să facem şi Poliţia pădurilor. (…)Există o mafie a defrişărilor ilegale, care a fost construită în timp, nu de oameni proşti, ci de oameni pregătiţi, atât din punct de vedere a legislaţiei, cât şi din punct de vedere al reţelelor”, a declarat Dragnea, citat de gandul.info.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.