Grindeanu, despre decizia CCR privind ancheta DNA în cazul OUG13

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat, luni seară, că așteaptă să vadă evaluarea pe care ministrul Justiției, Tudorel Toader, o face după decizia Curții Constituționale a României (CCR) cu privire la ancheta desfășurată de Direcția Națională Anticorupție (DNA) în cazul Ordonanței de Urgență 13.

Întrebat la Antena 3 cum comentează decizia CCR cu privire la ancheta desfășurată de DNA în cazul OUG 13, premierul Grindeanu a răspuns: „Spectaculos ar fi să-mi spun punctul propriu de vedere. Eu vă spun că o să încerc să fac ceea ce ar trebui să facă și alte instituții. (…) Decizia Curții Constituționale am văzut-o cu toții, în care se spune despre DNA și nu numai că și-a depășit atribuțiunile. (…) Dacă aș face eu, în acest moment, aprecieri ca prim-ministru vizavi de acțiunea sau acțiunile DNA, mi-aș depăși eu atribuțiunile. Și atunci încerc prin forța exemplului să impun și celorlalți să rămână în limitele date de Constituție. Am încredere totală în ministrul Justiției. Este un om, așa cum am mai spus, cu o experiență vastă, recunoscut în domeniu. Aștept evaluarea pe care ministrul și ministerul o fac din acest punct de vedere. (…) Acțiunile care vor urma acestei evaluări vor fi făcute publice”.

Totodată, Grindeanu a spus că va susține decizia luată în acest caz de către ministrul Justiției.

„Am încredere în ministrul Justiției (…). Are forța necesară și capacitatea de a lua decizia corectă din acest punct de vedere”, a mai afirmat Grindeanu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.