Grindeanu, despre proiectul gazoductului Iași – Ungheni

Proiectul gazoductului Iași – Ungheni a fost analizat la ședința comună a Guvernelor României și Republicii Moldova, de la Piatra Neamț, a anunțat premierul Sorin Grindeanu, precizând că are convingerea că acesta va fi realizat înainte de anul 2019, conform Agerpres.

Întrebat dacă există garanții din partea Executivului din Republica Moldova că proiectul gazoductului Iași — Ungheni, cu prelungire până la Chișinău, va fi realizat până în anul 2019, Grindeanu a spus că acest termen va fi „devansat”.

„A fost un punct discutat, azi, îndelung în cadrul întâlnirii noastre. Sunt termene concrete pe care și Ministerul Economiei de la noi, (…) de asemenea, reprezentanții din Republica Moldova și le-au asumat. Suntem optimiști și eu și domnul prim-ministru Filip că termenul de 2019 va fi devansat”, a declarat premierul Grindeanu, la Piatra Neamț, în conferința de presă comună cu omologul moldovean, Pavel Filip.

La rândul său, Pavel Filip a afirmat că Executivul moldovean și-a propus ca acest proiect să fie realizat până la finalul anului 2018.

„Securitatea energetică cred că este una dintre cele mai importante pentru Republica Moldova. (…) Cât ține nemijlocit de acest proiect, de (…) dezvoltare a proiectului conductei de gaze naturale Ungheni — Chișinău, vom face absolut tot posibilul ca acest proiect să fie realizat până la finalul anului 2018”, a susținut Pavel Filip.

Potrivit premierului moldovean, în acest sens, au fost semnate acordurile de finanțare atât cu Banca Europeană de Investiții, cât și cu Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare.

„În timpul ședinței, domnul ministru Tudose ne-a spus o veste foarte bună. (…) Comisia Europeană a hotărât să mărească partea grantului prin care va fi finanțat acest proiect, de la 10 milioane de euro până la 40 de milioane de euro”, a mai afirmat Pavel Filip.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.