Cu cine s-a întâlnit Grindeanu după discuția cu Iohannis

Premierul Sorin Grindeanu s-a întâlnit, miercuri, la Guvern cu președintele PSD, Liviu Dragnea, după ce prim-ministrul și ministrul Finanțelor, Viorel Ștefan, au venit de la întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis de la Cotroceni. Conform unor surse, Sorin Grindeanu și Liviu Dragnea au discutat despre calendarul de aprobare a bugetului.

Construcția bugetului pentru 2017 este abordată „cu maximă responsabilitate”, obiectivul principal fiind acela de a pune în aplicare măsurile asumate în programul de guvernare, în condițiile încadrării în limita deficitului bugetar de 3% din PIB, afirmă premierul, într-un comunicat al Guvernului.

Comunicatul precizează că Sorin Grindeanu și ministrul Finanțelor Publice, Viorel Ștefan, i-au prezentat miercuri președintelui Klaus Iohannis, în cadrul întâlnirii de lucru de la Cotroceni, datele furnizate de Comisia Națională de Prognoză care stau la baza elaborării proiectului de buget pentru anul 2017.

„Abordăm cu maximă responsabilitate construcția bugetului pentru 2017, cu obiectivul principal de a pune în aplicare măsurile asumate în programul de guvernare, în condițiile încadrării în limita deficitului bugetar de 3% din Produsul Intern Brut. De asemenea, avem în vedere măsuri care să susțină continuarea ritmului de creștere economică, astfel încât dezvoltarea economiei să fie resimțită în mod concret de oameni”, spune Grindeanu, citat în comunicat.

Prim-ministrul a precizat, totodată, că la elaborarea bugetului pentru anul acesta o prioritate a Guvernului este să asigure Armatei 2% din PIB, conform angajamentelor asumate de România în relațiile cu NATO, se mai arată în comunicat.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.