Grindeanu, după publicarea numelor persoanelor care au vizitat arhiva SIPA

În ceea ce privește desecretizarea arhivei SIPA s-a făcut un prim pas important, iar în zilele următoare vor mai fi făcuți și alții, a declarat premierul Sorin Grindeanu.

„Am avut o discuție scurtă cu domnul ministru Tudorel Toader înainte de a veni aici. Am înțeles că astăzi s-a făcut un prim pas, un pas important, în tot acest proces de desecretizare a arhivei SIPA. Era necesar acest prim pas. Vor urma, așa cum m-a informat domnul ministru, și alți pași, astfel încât, respectând legile în vigoare, și aici chiar vreau să fac câteva precizări — unele dosare, din ce m-a informat domnul ministru, sunt secrete de serviciu, altele sunt secrete de stat și atunci există proceduri diferite de desecretizare. Dânsul vă va oferi amănuntele necesare, l-am rugat să o facă. Cert este că azi, și e foarte bine, s-a făcut un prim pas, restul pașilor urmând a fi făcuți zilele ce vin”, a spus Grindeanu, la Palatul Parlamentului.

Întrebat dacă va lua măsuri pentru a vedea cum a fost posibil ca un raport din 2008, care ar fi trebuit să fie secret de serviciu, a apărut în presă, Grindeanu a afirmat că nu știe despre ce este vorba.

„Legea trebuie respectată de toată lumea, indiferent că sunt cei care au dat rapoarte care nu puteau fi date, sunt alții care vor să fie date, eu nu vreau să intru în amănunte, nu știu la ce vă referiți”, a încheiat premierul.

Joi dimineață, Ministerul Justiției a publicat lista celor care au vizitat arhiva Serviciului Independent pentru Protecție și Anticorupție (SIPA), printre numele care apar pe această listă figurând cel al Laurei-Iulia Scântei, vicepreședinte al Senatului, și cel al lui Horia Georgescu, fost șef al Agenției Naționale de Integritate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.