Grindeanu, eliminat pentru un plan împotriva lui Dragnea?

Potrivit unor surse politice citate de antena3, Liviu Dragnea s-a debarasat de premierul Sorin Grindeanu în contextul în care acesta ar fi pregătit o ordonanță prin care interdicția de a ocupa posturi în Guvern să fie extinsă la nivelul Parlamentului, pentru persoanele condamnate penal.

O astfel de ordonanță de urgență ar fi însemnat înlăturarea lui Liviu Dragnea.

Grindeanu ar fi fost îndreptăţit să facă asta, ca urmare a unei decizii a Curţii Constituţionale.

Senatorul Șerban Nicolae a comentat pentru dcnews.ro această ipoteză afirmând că opinia ca Guvernul să emite o OUG în care să se scrie cine poate și cine nu poate să ocupe funcții în Parlament nu are logică.

„Este o eroare fundamentală în logica acestei opinii chiar dacă vine pe surse politice, vine de la oameni complet nepricepuți care nu știu ce spune Constituția. Guvernul nu putea emite ordonanțe de urgență într-o asemenea privință pentru că Guvernul nu poate emite ordonanțe de urgență în domenii care privesc drepturile și libertățile fundamentale. De asemenea, nu putea emite ordonanțe de urgență în perioada când Parlamentul nu se află în sesiune. Ipoteza apărută era că se va emite OUG în jurul datei de 3 iulie”, a spus senatorul PSD potrivit sursei citate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.