Grindeanu: „Este inadmisibil”

Premierul Sorin Grindeanu a susținut joi că „este inadmisibil” ca în România să apară an de an crize din cauza lipsei vaccinurilor.

„Adevărul este că înainte de a gândi campanii de informare sau obligativităţi în legătură cu vaccinarea trebuie să ne asigurăm că acele vaccinuri există şi sunt disponibile pe piaţă, pentru că altfel riscăm să ajungem într-o situaţie ridicolă, în care impunem sancţiuni, dar nu avem stocuri”, a spus primul-ministru.

„Este o situaţie care nu mai poate fi tolerată sau acceptată. Este inadmisibil ca în România să existe an de an crize multiple din cauza lipsei repetate a vaccinurilor. Este de asemenea inadmisibil, pentru că această situaţie a adus suferinţă acelor familii ai căror copii au murit de rujeolă”, a mai afirmat Grindeanu.

Premierul a povestit că a întâmpinat probleme „de fiecare dată” în a găsi vaccinul de care avea nevoie pentru cei doi copii ai săi.

„Am doi copii, de șase și trei ani. I-am vaccinat pe amândoi, dar de fiecare dată (…) am avut probleme în a găsi vaccinul de care aveam nevoie. (…) Poate sunt eu unul dintre părinții care au avut noroc, dar vaccinarea propriului copil nu trebuie (…) să țină nicidecum de o chestiune legată de hazard”, a declarat Grindeanu, la evenimentul „Săptămâna Europeană a Imunizării — Vaccinarea: o problemă de sănătate publică. Copii, dincolo de cifre”, de la Parlament.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.