Grindeanu i-a prezentat lui Tusk prioritățile Guvernului

Premierul Sorin Grindeanu i-a prezentat, vineri, președintelui Consiliului European, Donald Tusk, prioritățile Guvernului României și a reafirmat angajamentul de a continua lupta împotriva corupției.

Potrivit unui comunicat al Guvernului transmis, în cadrul întrevederii dintre Sorin Grindeanu și Donald Tusk, care a avut loc la Bruxelles, au fost abordate principalele teme de actualitate de pe agenda europeană, alături de prioritățile noului guvern de la București.

„Premierul României a prezentat prioritățile Guvernului, cu accent pe măsurile economice de stimulare a creșterii economice și ocupării, extrem de importante în actualul context european și de interes direct pentru cetățeni.

De asemenea, șeful Executivului a reafirmat angajamentul Guvernului de a continua lupta împotriva corupției, sens în care și-a exprimat disponibilitatea de a lucra cu instituțiile europene”, se spune în comunicat.

Executivul precizează că, în ceea ce privește temele europene, implicarea și consolidarea rolului României în UE sunt priorități pentru Guvernul de la București.

„Unitatea UE și sprijinul pentru aprofundarea integrării europene sunt esențiale, dacă ne uităm la provocările actuale, interne și externe, cu care se confruntă UE. Orice inițiative care ar duce spre divizare trebuie combătute cu fermitate, a subliniat premierul Sorin Grindeanu”, se menționează în comunicat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.