Grindeanu se apără: „Sunt recomandări”

Premierul Sorin Grindeanu afirmă, într-o postare pe Facebook, că nu ar fi primit „un to-do-list” de la oamenii de afaceri americani, cu care s-a întâlnit miercuri la Guvern.

„Văd că unii insistă că ieri am primit un to-do-list de la partenerii din Consiliul de afaceri Americano-Român. Postez, mai jos, primul paragraf din scrisoarea transmisă Președintelui Trump și mie, alături de documentul intitulat Calea spre Prosperitate. NU e to-do-list. Sunt recomandări, pentru administrația americană și pentru guvernul român, ambele aflate la început, în vederea îmbunătățirii relațiilor economice și comerciale. Dacă nu e clar nici așa, avem traducere la Guvern”, a precizat Grindeanu, într-o postare pe Facebook.

Fotografia postată de Sorin Grindeanu.

Reprezentanții celei de-a cincea misiuni economice anuale în România a Consiliului de Afaceri Americano – Român (AMRO), care reprezintă companii interesate să investească în țara noastră, i-au înmânat miercuri premierului Sorin Grindeanu un document care conține cinci recomandări pentru întărirea relațiilor economice dintre România și SUA.

Acestea sunt: continuarea îmbunătățirii mediului de afaceri din România, un dialog la nivel înalt între cele două guverne pe teme economice, aprofundarea cooperării pentru dezvoltarea capacității strategice de securitate, inclusiv în domeniul energiei, sprijinirea sistemului de educaţie şi sănătate pentru consolidarea competitivităţii economice, sprijin pentru companiile românești care îşi doresc să investească în SUA.

Documentul a fost transmis şi președintelui SUA, Donald Trump, şi administraţiei americane.

”Stat de drept, transparență, eficiență este o problemă pe care am prezentat-o celor două Guverne. Este o parte pe care ambele Guverne trebuie să fie focusate, este o parte normală în relația cu mediul de afaceri. Companiile noastre se simt încrezătoare că atunci când fac afaceri în România totul va fi corect, transparent și predictibil. Ca drept dovadă a acestui lucru, astăzi am venit cu cea mai mare delegație de investitori în România. Companiile americane sunt încântate să se afle în România”, a declarat miercuri la finalul întâlnirii președintele Consiliului, Eric Stewart. La rândul său, premierul Grindeanu a anunțat că România va face modificări legislative în trei domenii foarte importante: Energie, Transporturi și Apărare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.