×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 3 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Luni, 21 august 2017, 15:12
EUR (€)
-0.0002 ↘
4.5881 RON
USD ($)
+0.0013 ↗
3.9079 RON
• • •
Tele-guvernarea la turație maximă
Grindeanu, tabu la impozitul pe gospodărie

Premierul Sorin Grindeanu le-a cerut miniştrilor să se abţină să mai comenteze public despre proiectul privind impozitul pe gospodărie până când acesta nu va fi finalizat.

”Nu-mi doresc, şi am şi cerut să se facă o inventariere, ca altcineva decât cei care sunt titulari pe posturi să discute despre lucruri care ţin de ale ministere. Nu vreau să aflu despre anumite investiţii la Ministerul Apărării decât declaraţii ale ministrului Apărării. De asemenea, pe ceea ce înseamnă mult discutatul impozit pe gospodărie - am văzut că există o întreagă efervescenţă pe acest subiect - toată lumea merge la televizor şi îşi dă cu părerea fără a avea până în acest moment un proiect clar, concis. Sunt discuţii la Ministerul Finanţelor, sunt lucruri premergătoare”, le-a spus premierul miniştrilor săi la începutul şedinţei de Guvern.

Grindeanu a menționat și cine poate să vorbească despre acest proiect care a stârnit nenumărate controverse.

”Până când nu vom ajunge la ceea ce am spus că vom face şi până când nu avem un draft final v-aş ruga să vă abţineţi. Singurul care poate să vorbească din punctul de vedere al Guvernului pe acest subiect este ministrul Finanţelor. Asta ca să fim foarte clari, apropo de comunicarea publică, pentru că am văzut foarte puţin dintre dumneavoastră care să nu-şi dea cu părerea despre acest subiect şi despre altele. Fiecare să-şi gestioneze domeniul pe care îl are”, a afirmat Grindeanu.

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, este unul dintre demnitarii care au dat explicații publice pe marginea proiectului.

”E foarte simplu. E sistemul american, dacă vreţi. Dacă vor citi programul de guvernare vor înţelege. Ca să scoţi din economia neagră toţi banii posibili. De unde încasăm ca să mărim salariile...păi o să fiscalizăm totul. Dacă dumneavoastră veţi avea posibilitatea să duceţi copilul la şcoala de balet şi aţi putea să deduceţi cheltuiala o să cereţi chitanţă. Veţi ajunge la un moment dat să cereţi de peste tot facturi şi bonuri. Vă duceţi copilul la mediaţie şi cereţi chitanţă", a spus Vasilescu recent.

Ioana RaduPublicat Joi, 20 aprilie 2017
1154
 | 3
 | 11
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Calomfir
0
Catre membrii guvernului. Ati ajuns in fruntea tarii si aveti obligatia sa protejati pe cei care v-au ales dar si pe cei care nu v-au votat. Trebuie sa va maturizati si daca nu va dati seama de haosul pe care il creati in tara cu introducerea impozitului aberant pe gospodarie consultati-va cu parintii care au experienta vietii. In primul rand puneti in pericol incasarile la buget si in al doilea rand veti crea evazionisti fiscali fara voia lor. Va sfatuieste un vechi finantist: impozitul retinut la sursa venitului este cea mai sigura masura pentru realizarea veniturilor la buget, nu renuntati la aceasta practica pentru ca veti crea un haos foarte daunator. Imaginati-va milioane de romani stand la coada la sectiile financiare. Precis acest popor pasnic se va rascula si va va arunca afara din guvern, asa cum au facut minerii cu guv. Roman in anul 1991.
Publicat Sâmbătă, 22 aprilie 2017
+Răspunde
unul
+1
Daca erau in America, nu cred ca era posibil sa dea ordinance after dark, fara sa -si ia adio repede si definitiv de la politica. De fapt nici nu ajungeau sa candideze, partidele de acolo nu ar accepta pe listele lor candidati care au probleme nerezolvate cu justitia, nici vorba sa apara primii pe listele de candidati. Mai sunt si multe alte diferente fata de cei de acolo, care au: moneda stabila, economie dezvoltata, bazata pe cerere si oferta, respectarea principiului afirmarii fiecaruia individual( pe baza pregatirii sale), Constitutie clara, legislatie fara probleme si care nu se modifica des , Justitie eficienta ...
Publicat Vineri, 21 aprilie 2017
+Răspunde
lili
+2
Aseara Dragnea si-a permis sa vorbeasca la Antena 3, la Radu Tudor despre IVG! Il mustruluiti si pe el, dle Grindeanu, pentru ca nici Dragnea nu lucreaza la Ministerul Finantelor?! Aseara Liderul PSD si al Camerei deputatilor, L Dragnea a vorbit despre Legea salarizarii unitare, depsre IVG, despre toate cele despre care intr-o tara normala ar fi trebuit sa vorbeasca Premierul! in Romania vorbeste liderul suprem penal, L Dragnea, care "le da" romanilor salarii si pensii fara numar! Cand a evorba depsre salarii si pensii vine Dragnea, cand e vorba despre calcatul in picioare al Statului de Drept, Dragnea nu stie, trebuie sa se informeze si el ca si noi! Sictir, penalule! Intrebat aseara la emisiunea lui Radu Tudor despre valoarea investitiilor pr Trim 1, Dragnea a raspuns asa: "Vai, nu am cifrele la mine, nu m-am pregatit(!!!), dar o sa vin sa facem o emisiune numai despre Investitii, ca stiu ca va place subiectul", mintea Dragnea cu voiosie iar Radu Tudor ii zambea complice! Nici o emisiune nu va fi pe Investitii, pentru ca daca avea ce spune se umfla Dragnea in pene aseara, asa cum s-a umflat pe toate subiectele posibile! Rusine, un mincinos periculos si penal!
Publicat Vineri, 21 aprilie 2017
+Răspunde
nicu cohen
+11
”E foarte simplu. E sistemul american, dacă vreţi " Minciuna ! In America nu exista asa ceva ..."impozit pe gospodarie" !?! ..In plus de asta NU ACCEPTAM ! Nu sintem subiectii tai Grindeanule . Suntem oameni liberi ingenuitas suis juris ..Nu ne faci tu legi peste capul nostru .Nici o lege /contract nu este legala fara acceptul individual ..O impunere cu forta a unui contract este extortiune si este pedepsita penal .....
Publicat Joi, 20 aprilie 2017
+Răspunde
Rosu
+6
Toata lumea, constienta de haosul ce se va crea in tara dupa introducerea acestui impozit pe gospodarie, incearca sa demonstreze guvernului si mai ales lui Dragnea ca nu este momentul potrivit pentru a se lua o astfel de masura. Actualul sistem functioneaza bine. De ce sa renunti la el? Probabil ca sunt niste interese ascunse cum ar fi impunerea banilor trimisi din strainatate de cei 4 milioane de romani care au emigrat. Acesti novici in guvernare nu stiu ca statul roman are Conventii pentru evitarea dublei impuneri cu majoritatea statelor europene si salariile sau pensiile acordate cetatenilor romani de state straine nu mai pot fi impozitate in Romania. Poate este la mijloc o alta hotie de care nu ne dam seama acum. Speram ca cestor anonimi care au ajuns la conducerea tarii sa le vina mintea la cap si sa nu distruga actualul sistem de impozitare.
Publicat Joi, 20 aprilie 2017
+Răspunde
lili @ Rosu
+2
Pai, a zis Dragnea ca IVG va elimina cozile de la Finante, ori primul pas e ca reprezentantul fiecarei gospodarii sa mearga la Finante sa completeze o Cerere pentru Inregistrarea Gospodariei! Exista azi in Romania peste 7 Milioane de gospodarii, isi poate imagina careva ce inseamna asta, sa plateasca aceste gospodarii IVG numai in 2 luni!! Cand si azi la plata in primele luni a Impozitelor si taxelor locale cozile sunt rusinoase! Cum vor arata cozile la ANAF cand aceste peste 7 Milioane de Gospodarii vor merge sa-si plateasca IVGul, adaugati cele peste 450 000 de firme si aveti imaginea HAOSULUI organizat de PSD, pardon, de L. Dragnea! Iar sistemul informatic care va gestiona aceasta harababura oficiala va crapa in cel mai scurt timp sau va functiona cat de cat precum in cazul Cardului de sanatate! Dupa muuulti ani! Parerea mea: IVG nu va fi pus in aplicare niciodata! Aflarea-n treaba la romani, inca o mostra de amatorism intr-ale guvernarii!
Publicat Vineri, 21 aprilie 2017
+Răspunde
SOBOLANU
-1
FELICITARI DOMNULE PRIM MINISTRU DEVENITI PE ZI CE TRECE TOT MAI DUR SI FACETI FF BINE UNUL ESTE PRIM MINISTRU NU DRAGNEA SAU OLGUTA STICLUTA CARE STITI BINE CE A FACUT ADICA CE PROMISIUNI A FACUT DAR NU LE A PUTUT ONORA PE LANGA ALTE TARE CE LE ARE EDITATA !!!!!!!HRISTOS A INVIAT !!!!!!
Publicat Joi, 20 aprilie 2017
+Răspunde
SOCRATE
+6
IMPOZITUL PE BARONI, MARIREA REDEVENTEI, CAND SE VOR APLICA??? NICIODATA IN CAPITALISMUL DE MUCAVA SAU DE CUMETRIE. RO STAT MAFIOT.
Publicat Joi, 20 aprilie 2017
+Răspunde
Ion BV
+1
Mai bagă niște nisip la GRInDUL Letea, dar vezi să nu ajungi la Poarta Albă la tăiat stuf! De rest praf în ochi! A.M.R. puțin la guvernare ! Nu o să vă mai votăm! Și o să fiți vinovați moral și de moartea altui guvern BOC XVI, pe care o să-l ghilotinăm cum au făcut francezii în 1793! Dar și Grindeanu poate avea aceeași soartă, cu Olguța (spaima bip-ului lui Vadim) pe post de Maria Antoaneta, Maria Antonia Iosefa Iohanna de Habsburg-Lorena, împreună cu toți austriecii noștri! Doar începutul e greu! Deja ne-au învățat alții cum să #rezistăm! Cum ei nu au pățit nimic, să îndrăznească să ne facă ceva nouă!
Publicat Joi, 20 aprilie 2017
+Răspunde
gabriel
+6
Pai ce facurati mai fantasticilor? V-ati fasait asa repede? Unde-i modelul finlandez de educatie? unde-i modelu' american de taxare ? Hai sictir mai salata de ...fasole!
Publicat Joi, 20 aprilie 2017
+Răspunde
Adrian P. @ gabriel
+2
De ce va suparati pe Olgutza? Fata asta este de pe alta lume , saracutza , n-are nici o treaba cu viata romanilor . A fost unul de i s-a zis "Iresponsabilul vesel". Oare Olgutzei cum sa-i zicem ? Narcissa cea zglobie ?
Publicat Joi, 20 aprilie 2017
+Răspunde
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat Joi, 17 august 2017
Ilie Şerbănescu

Mai mulți „internaționaliști“ de seamă ai României postdecembriste, în frunte cu cei eterni de la BNR, cu contribuții majore la transformarea României într-o colonie.

Ilie ŞerbănescuPublicat acum 19 ore şi 5 minute