Grindeanu, tabu la impozitul pe gospodărie

Premierul Sorin Grindeanu le-a cerut miniştrilor să se abţină să mai comenteze public despre proiectul privind impozitul pe gospodărie până când acesta nu va fi finalizat.

”Nu-mi doresc, şi am şi cerut să se facă o inventariere, ca altcineva decât cei care sunt titulari pe posturi să discute despre lucruri care ţin de ale ministere. Nu vreau să aflu despre anumite investiţii la Ministerul Apărării decât declaraţii ale ministrului Apărării. De asemenea, pe ceea ce înseamnă mult discutatul impozit pe gospodărie – am văzut că există o întreagă efervescenţă pe acest subiect – toată lumea merge la televizor şi îşi dă cu părerea fără a avea până în acest moment un proiect clar, concis. Sunt discuţii la Ministerul Finanţelor, sunt lucruri premergătoare”, le-a spus premierul miniştrilor săi la începutul şedinţei de Guvern.

Grindeanu a menționat și cine poate să vorbească despre acest proiect care a stârnit nenumărate controverse.

”Până când nu vom ajunge la ceea ce am spus că vom face şi până când nu avem un draft final v-aş ruga să vă abţineţi. Singurul care poate să vorbească din punctul de vedere al Guvernului pe acest subiect este ministrul Finanţelor. Asta ca să fim foarte clari, apropo de comunicarea publică, pentru că am văzut foarte puţin dintre dumneavoastră care să nu-şi dea cu părerea despre acest subiect şi despre altele. Fiecare să-şi gestioneze domeniul pe care îl are”, a afirmat Grindeanu.

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, este unul dintre demnitarii care au dat explicații publice pe marginea proiectului.

”E foarte simplu. E sistemul american, dacă vreţi. Dacă vor citi programul de guvernare vor înţelege. Ca să scoţi din economia neagră toţi banii posibili. De unde încasăm ca să mărim salariile…păi o să fiscalizăm totul. Dacă dumneavoastră veţi avea posibilitatea să duceţi copilul la şcoala de balet şi aţi putea să deduceţi cheltuiala o să cereţi chitanţă. Veţi ajunge la un moment dat să cereţi de peste tot facturi şi bonuri. Vă duceţi copilul la mediaţie şi cereţi chitanţă”, a spus Vasilescu recent.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8500 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.