Grupul Strabagh va construi noua sală polivalentă din Capitală

Vechea  Sală  Polivalentă din București, construită în perioada lui Nicolae Ceaușescu, și-a trăit traiul și și-a mîncat mălaiul. Nu mai poate fi folosită nici pentru concerte, nici pentru gale de box, nici măcar pentru ședințe de sindicat sau pentru proteste pe vreme rea. Noul proiect inițiat de Primăria Capitalei va costa 55 de milioane de euro și va fi ridicat de un consorțiu condus de  austriecii de la Strabagh, firma care a  cîștigat licitația abia încheiată. Strabagh a propus un proiect  spectaculos, semnat de  celebrul arhitect mexican Alfredo Biosca la un preț de 55 de milioane de euro, cu 10 milioane de euro mai ieftin decît proiectul depus de italienii de la  Astaldi. După cum  puteți vedea, în fotografia  machetei cîștigătoare, noua sală a  sporturilor din București va avea o capacitate de 13.000 de locuri pe scaune și va avea  forma unei  farfurii zburătoare, fiind  amplasată în același loc din Parcul  Tineretului din Capitală. Sala cu caracter polivalent va fi extrem de ușor de gestionat, ea putînd găzdui trei activități diferite în  aceeași zi, adică un meci de tenis, unul  de baschet, iar seara un mare concert. Sala ce va avea în  exterior și trei ecrane a cîte 450 m 2,  fiecare  pentru a  găzdui reclame și pentru a  oferi  transmisii în direct celor rămași în afara sălii. Noua sală a sporturilor  trebuie predată  municipalității la începutul anului 2015 și va fi executată pe banii constructorului, cu plata ulterioară a Primăriei. (A.D.)

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.