Guvernul îşi asumă răspunderea pe Legea Dialogului Social

În agitația de ieri generată de anunțul previzibil al guvernanților în privința asumării răspunderii pe legea plafonării salariilor profesorilor, a trecut oarecum neobservat un alt anunț al aceluiași guvern Boc. Premierul Emil Boc și ministru Muncii Ioan Botiş au declarat, luni, după întâlnirea de la Parlament cu deputaţii democrat-liberali, că susţin angajarea răspunderii guvernului și pe Legea Dialogului Social şi că deputaţii PDL agreează acest proiect de act normativ. 

În toate manualele de științe politice, asumarea răspunderii guvernului pe un proiect de lege este definită ca fiind o măsură excepțională   la care un guvern apelează atunci când din diverse motive ( legate de majoritatea parlamentară fragilă, sau de o situație excepțională a țării,  sau de un anumit tip de conducere autoritară, etc) se urmărește evitarea dezbaterii parlamentare   pe acel proiect de lege. Trecând peste faptul că Guvernul Băsescu-Boc a abuzat de asumarea răspunderii- având la activ nu mai bine de 12 asumări de răspundere în doar doi ani de guvernare, nu se poate să nu remarcăm caraghiosul paradox anunțat de Boc și Botiș: „ Susținem asumarea răspunderii guvernului pe Legea Dialogului Social” . Carevasăzică, onor Guvernul Băsescu-Boc  își asumă răspunderea- adică ocolește dezbaterea parlamentară,  pe Legea Dialogului Social- mai clar spus, acea lege care reglemetează dialogul, repetăm, DIALOGUL între guvernați și sindicate, patronate, precum și toate chestiunile legate de funcționarea organismelor sociale ( Consiliul Economic și Social, sindicate, patronate, contractul colectiv de muncă, etc…) .

Dacă nu ar fi de plâns, am putea râde până la loc comanda! Cum vine asta?! Să îți asumi răspunderea- adică să eviți dezbaterea parlamentară, și cea publică, pe o lege care vizează tocmai DIALOGUL ????

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.