Se înființează un nou punct de trecere a frontierei

Guvernul a aprobat, miercuri, printr-un memorandum, semnarea unui acord bilateral între România și Ungaria cu privire la înființarea unui nou punct de trecere a frontierei de stat româno-ungare, prin interconectarea autostrăzilor A1 și M43, între localitățile Nădlac și Csanadpalota, potrivit unui comunicat de presă.

„Noul punct de frontieră va facilita atât traficul internațional de persoane, cât și traficul internațional de mărfuri, introducând, totodată, și o limită de greutate de 7,5 tone în privința traficului prin punctul de la Nădlac — Nagylak”, potrivit sursei citate.

În prezent, între Guvernul României și Guvernul Republicii Ungare este în vigoare acordul semnat la București, la 21 decembrie 2006, pentru aplicarea Convenției dintre România și Republica Ungară privind controlul traficului rutier și feroviar, semnată la București la 27 aprilie 2004, adaugă sursa menționată.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.