Guvernul anunţă că va desecretiza stenograma ultimei ședințe

Potrivit unui comunicat al Administrației, Guvernul a decis să desecretizeze stenograma ultimei ședințe a Executivului în care s-a votat amendamentul privind dezvăluirile din dosare.

”Având în vedere eroarea tehnică din comunicatul de presă din data de 29 octombrie a.c., pentru o transparență totală, Guvernul României va emite un act normativ în urmatoarea ședință de guvern, prin care va fi desecretizată stenograma discuțiilor privind aprobarea punctelor de vedere pe marginea proiectelor de lege propuse Guvernului pentru avizare”, se arată în comunicat.

După ce a anunțat inițial că a avizat favorabil legea senatorului PSD, Șerban Nicolae, privind dezvăluirea de informaţii din dosare, guvernul a revenit cu precizarea că avizul a fost de fapt nefavorabil, invocând o „eroare tehnică”.

Astfel, avizul favorabil dat iniţial de executiv la iniţiativa legislativă a devenit nefavorabil, guvernul explicând că totul s-a întâmplat din pricina unei erori tehnice.

Iniţiativa, prin care dezvăluirea de informaţii care potrivit legii nu au caracter public dintr-o cauză aflată în curs de cercetare a trecut tacit de Senat la începutul lunii octombrie.

După bâlbele referitoare la comunicatul privind actele adoptate în şedinţa de miercuri, Monica Macovei a cerut desecretizarea stenogramelor ședinței de Guvern.

”După aceea a apărut un comunicat cum că avizul nu mai e pozitiv, e negativ. Ce-au făcut? Au măsluit stenogramele, au făcut o ședinta de Guvern seara târziu, a sunat Ponta și-a zis „dați comunicatul ăsta, schimbați tot”? Stenogramele sunt acolo. Hai să le cerem. Ni le dă? (…) Trebuie cerute stenogramele, nu putem să-i credem”, a susținut Macovei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.