Guvernul are 60 de zile pentru aplicarea măsurilor de austeritate

Preşedintele Traian Băsescu a acordat, duminică seară, Guvernului, un termen de 60 de zile pentru ca aplicarea măsurilor de austeritate şi a programului de restructurare să-şi dovedească eficienţa, au declarat surse participante la întâlnirea Băsescu-PDL, de la Snagov.

Potrivit surselor citate, Guvernul trebuie să desfiinţeze agenţiile care nu au corespondent în UE.Aceleaşi surse au mai declarat că şi numărul consilierilor personali va fi limitat la doi şi că şeful statului ar fi spus că nu este momentul să fie comasate ministere. Argumentul lui Traian Băsescu a fost acela că un astfel de demers implică modificarea structurii Cabinetului şi deci un nou vot în Parlament, riscant având în vedere scorul strâns de la moţiunea de cenzură.

Conform surselor citate, preşedintele a mai invocat, pentru reducerea cheltuielilor bugetare şi posibilitatea excluderii din categoria celor de utilitate publică a unor ONG-uri care nu şi-au dovedit eficienţa.

Deputatul PDL Valeriu Tabără a declarat, pentru Mediafax, după întâlnirea Băsescu-PDL, că s-a convenit să se acorde Guvernului o perioadă de graţie de 60 de zile, când nu se va discuta despre remaniere, iar toţi miniştrii vor trebui să-şi facă datoria şi să se ocupe de programul de restructurare.

„S-a convenit să nu se discute până la 1 septembrie de remaniere. Sunt chestiuni mai importante decât remanierea. Preşedintele Băsescu ne-a spus să mergem încă o dată pe mâna lui, adică să ducem toţi restructurarea până la capăt”, a spus Tabără.

Tabără a precizat că nu s-a discutat despre un nou acord cu FMI. De asemenea, el a spus că nu s-a abordat subiectul legat de sancţionarea parlamentarilor PDL care au votat pentru moţiunea de cenzură. El a menţionat doar că unii colegi au propus să fie făcută o analiză coectă pentru fiecare parlamentar care a votat moţiunea.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.