Guvernul dă bani pentru promovarea vinurilor româneşti în afară

Guvernul a decis alocarea temporară a sumei de 822 milioane lei pentru efectuarea plăţilor reprezentând prefinanţarea cheltuielilor aferente schemelor de plăţi directe, a măsurilor de informare şi promovare pentru produsele agricole pe piaţa internă şi în ţările terţe, a celor de promovare a vinurilor, a măsurilor de piaţă şi intervenţie în agricultură. Din aceste fonduri vor fi finalizate plăţile către beneficiarii schemelor de plăţi directe pentru Campania 2015 şi vor fi asigurate fondurile pentru 2016 în ce priveşte măsurile de informare şi promovare prezentate mai sus. Decontarea plăţilor se va face de către Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) prin virament în contul beneficiarilor până la data de 30 noiembrie 2016. Totodată, măsura are rolul să stimuleze gradul de absorbţie a fondurilor alocate pentru agricultură aferente schemelor de plăţi directe finanţate din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA). Suma de 822 de milioane lei se alocă temporar, până la 31 decembrie 2016, Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, din venituri din privatizare şi va fi rambursată din sumele restituite cu această destinaţie de către Uniunea Europeană.

Schemele de plăţi directe care se aplică începând cu anul 2015, categoriile de beneficiari ai acestor scheme de plăţi, precum şi condiţiile generale de eligibilitate pentru acordarea plăţilor au fost stabilite în baza Ordonaţei de Urgenţă a Guvernului nr. 3/2015. Conform Legii bugetului de stat pe anul 2016 nr. 339/2015, ajutorul financiar este alocat temporar din vărsăminte din privatizare înregistrate în contul curent general al Trezoreriei Statului de către Ministerul Finanţelor Publice şi vine în completarea unor sume alocate anterior, pentru asigurarea unui necesar de fonduri stabilit la suma de 7,6 miliarde lei. (C.C)

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.