Guvernul Dragnea are o faţă

Nu ştiu cît de entuziaşti sunt pesediştii şi cît de supăraţi sunt adversarii. Eu, unul, am rămas doar contrariat. Dacă programul de guvernare este o, să-i zicem, operă cunoscută, guvernul este o surpriză totală. Seamănă cu soluţia Shhaideh la postul de premier. Adică a fost doar socoteala de acasă a lui Liviu Dragnea. De-aia a şi eşuat. A speriat. A derutat. A părut un număr politic personal. De-aia a şi fost respinsă. O fi fost şi de data asta componenţa guvernului aprobată de CEx al PSD! Dar ridicarea mîinilor sau un strigăt prelung, un „buuun“ de cîteva secunde, cum strigă crainicii „gooooool“, nu înseamnă altceva decît tot un guvern Dragnea. De ce?

L-am urmărit pe Liviu Dragnea, cel mai vorbăreţ om al ultimelor două săptămîni, la o emisiune a României TV (devenită organul de bază nr. 2 al PSD). Liviu Dragnea prezenta măsurile ce decurg din programul de guvernare. Și o făcea destul de bine. Corect, ordonat, fără să se bîlbîie şi fără să recurgă la notiţe, semn că stăpînea bine materialul, format din lunga listă de măsuri şi programe. M-au impresionat chiar dimensiunea şi cantitatea schimbărilor anunţate de Liviu Dragnea. Nu păreau deloc simple. Și cu atît mai puţin uşor de realizat cu nişte oameni cărora să le dai în braţe un program şi să le zici: „Fă-l. Și dacă ai probleme, să mă suni la orice oră!“. Anunţarea guvernului Dragnea (eu nu îi zic guvernul Grindeanu sau Păstârnac, îi zic Dragnea, pentru că el l-a decis, el l-a negociat, el i-a făcut programul, el îl garantează şi tot el este responsabil 100%) m-a lămurit. Suntem în faţa altei improvizaţii, născută din logica (dar şi vanitatea, plus ambiţia) aceluiaşi preşedinte al PSD. Programul despre care Liviu Dragnea vorbea cu atîta dezinvoltură la RTV a fost redactat împreună cu cîţiva oameni care ştiau destul de bine problemele societăţii româneşti. Aceştia au identificat exact o mulţime de aberaţii şi inutilităţi existente în mecanismul societăţii româneşti. E de mirare că unele dintre aberaţiile semnalate de măsurile programului PSD n-au fost identificate şi anulate de predecesori.

Și acum, întrebarea mea!

Editorialul complet în ziarul Cotidianul versiunea tipărită

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.