Guvernul Franţei doreşte rechiziţionarea locuinţelor libere pentru oamenii fără adăpost

La cinci zile după ce Franţa a fost lovită defrig şi după moartea unei persoane fără adăpost, ministrul Locuinţelor, Cecile Duflot, nu a exclus să recurgă la rechiziţionarea a 100.000 de locuinţe libere din Paris, pentru cazarea oamenilor străzii.

Asociaţia Dreptul la Locuinţă a cerut, sâmbătă, un plan pentru rechiziţionarea acestor locuinţe, iar ministrul i-a primit pe o parte dintre cei care au manifestat în stradă în sprijinul ideii. “Dacă va fi necesar, voi face apel la toate mijloacele disponibile, rechiziţionarea făcând parte dintre acestea. Ea a fost pusă în aplicare în timpul preşedinţiei lui Jacques Chirac, când criza a fost foarte grea, toată lumea îşi aduce aminte de asta”, a spus Cecile Duflot. Ea a anunţat, la finalul lunii septembrie, un plan în valoare de 50 de milioane de euro pentru cei fără adapost şi a făcut apel pentru punerea la dispoziţia acestora a “vechilor clădiri de birouri, cazărmi şi spitale care nu mai funcţionează.”

Asociaţiile pentru drepturile omului consideră că 50 de milioane de euro sun prea puţin pentru 150.000 dr persoane fără adăpost şi cer punerea la dispoziţia lor a celor 2,3 milioane de locuinţe vacante recenzate în 2011 de instituţiile statului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.