Guvernul închide patru universităţi

Guvernul a închis patru universităţi şi monitorizează alte 135 de programe de studiu. În urmă cu puţin timp ministrul delegat pentru învăţământ superior, mihnea costoiu, a anunţat că a demarat cea mai mare operaţiune de curăţenie din sistemul de educaţie. Universităţile închise sunt: Universitatea Financiar-Bancară din Bucureşti, Institutul TEOLOGIC ROMANO CATOLIC din Bucureşti, Universitatea Mihai Eminescu din Timişoara şi Universitatea „Mihail Kogalniceanu” Iaşi.

Patru universităţi vor fi închise de Guvern. Este vorba de 135 de programe de studiu. Instituţiile de studiu nu respectau programa şcolară şi nu aveau un sediu.

PROGRAMELE NU MAI ORGANIZEAZĂ ADMITERE

Mihnea Costoiu, ministrul delegat pentru Învățământ Superior, a explicat la REALITATEA TV că cele 135 de programe de studiu nu respectau condiţiile de calitate. „Am decis intrarea în lichidare a acestor programe. Aceste universităţi nu mai organizează admitere”, a spus Costoiu.

COSTOIU: Cea mai mare curăţenie din ultimii 25 de ani

„Vorbim de cea mai mare curăţenie din ultimii 25 de ani. Toate aceste lucruri sunt realizate cu ţinta de a avea un învăţământ de calitate. Fac un apel către tineri să se uite pe site-ul Ministerului Educaţiei şi să aleagă acele universităţi care sunt acreditate”, a spus Costoiu la REALITATEA TV. „Începând cu anul 2014-2015 nu se mai organizează examene de admitere. Respectivele universităţi nu mai au dreptul să mai organizeze examen de admitere”, a spus Costoiu, care a precizat că studenţii care urmează deja cursurile nu vor fi afectaţi de această decizie.

TREI UNIVERSITĂŢI, MONITORIZATE ATENT

Acesta a mai spus că alte trei universităţi din ţară sunt monitorizate atent. Acestea sunt Universitatea BIOTERRA, Universitatea Română de Ştiinţe şi Arte Gheorghe Cristea şi Universitatea APOLLONIA din Iaşi. Anton Hadăr, preşedintele ALMA MATER a spus la REALITATEA TV că trebuie să apreciem starea învăţământului românesc şi acest demers al Ministerului Educaţiei, pentru că în ultimii ani tot mai puţin elevi au promovat BACALAUREATUL. „Era normal să avem universităţi care să se închidă. Sunt universităţi care nu au depus dosare de acreditare. Faptul că dispar câteva universităţi reprezintă un bonus, nu o pierdere. Tinerii să fie foarte atenţi, să vadă unde se înscriu”, a declarat Hadăr la REALITATEA TV.

„E ca în comerţ”, a spus la REALITATEA TV fostul ministru al Educaţiei, Liviu Pop. „E ca în comerţ, dacă o unitate nu are acreditare se închide. Universităţile din România nu au fost evaluate. Ceea ce s-a monitorizat în ultimii doi ani de zile s-a făcut public azi”, a spus Pop la REALITATEA TV.SURSA: REALITATEA.NET

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.