Guvernul interzice oferirea de cadouri mai scumpe de 10 lei în campanie

Premierul Victor Ponta a declarat că Guvernul va reglementa marţi, prin Ordonanţă de Urgenţă, obiectele care pot fi oferite în campania electorală şi cele a căror oferire este interzisă. Premierul a spus că valoarea obiectelor promoţionale cu caracter electoral nu poate depăşi zece lei.

„Propunerea mea ca prim-ministru este de a reglementa legal mâine (marţi, n.r.) prin Ordonanţă de Urgenţă ce a stabilit BEC cu alte ocazii, anume că sunt intezise în campanie oferirea de bunuri, bani, alimente, băuturi alcoolice, nealcoolice. Este permisă oferirea de obiecte în enumerare strictă – pixuri, brichete, afişe, şepci, cu obligativitatea de a fi inscripţionate cu numele candidatului sau a formaţiunii”, a spus Ponta, citat de Mediafax.

Premierul a spus că, potrivit reglementării legale, vor putea fi oferite alegătorilor obiecte de acelaşi tip, respectiv obiecte cu caracter electoral inscripţionate, dar a căror valoare să nu depăşească 10 lei.

„Aşa lucrurile sunt clar reglementate – ce e interzis, ce e permis, regulile valabile pentru toţi competititorii. Vom avea reglementat legal, alături de sancţiuni penale, evident, modul de desfăşurare normală a campaniei şi împiedicarea unor tentative de cumpărare de voturi sau, cum a fost la referendum, de a împiedica oamenii să vină la vot”, a spus Ponta.

Ponta a spus că OUG va prelua textul BEC din 2008 referitor la acest subiect.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.