×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 6 ore
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Miercuri, 20 septembrie 2017, 05:06
EUR (€)
+0.0008 ↗
4.5990 RON
USD ($)
-0.0119 ↘
3.8373 RON
• • •
Guvernul PSD, atentat la siguranţa publică
Sorin Avram
Sorin Avram

După modelul poliţiştilor şi militarilor, sute de jandarmi şi pompieri din toată ţara ies la pensie. Şi ce pensie. Guvernul PSD, populist şi bâlbâit, a creat o situaţie fără precedent, putând fi acuzat de atentat la siguranţa publică. Indiferent de măsurile care sunt luate în prezent, va mai trece multă vreme până când efectivele vor fi refăcute. Nu la consistenţa efectivelor mă refer în principal, ci la competenţa celor care vor intra în sistem, fie direct de pe băncile şcolilor de profil, fie de pe băncile din parc, unde stau şi se gândesc că, din punct de vedere financiar, merită să se facă poliţişti, jandarmi sau pompieri. Prin ieşirea la pensie a mii de angajaţi din sistemul de siguranţă naţională este şubrezit şi fondul de pensii, care şi-aşa abia mai gâfâie şi trăieşte de pe o zi pe alta din împrumuturi.

Imediat după atacul barbar din Gara Burdujeni din municipiul Suceava, în urma căruia un poliţist de la Secţia Transporturi a fost ucis cu mai multe lovituri de cuţit, ministrul de Interne, Carmen Dan, a dat ordin ca niciun poliţist să nu mai patruleze singur. Şi că acolo unde nu este posibil să fie în aceeaşi tură doi poliţişti, patrula trebuie să fie formată dintr-un poliţist şi un jandarm. Însă nu doar poliţiştii-poliţişti patrulează pe străzile oraşelor ori pe uliţele satelor, ci şi poliţiştii locali, ale căror atribuţii au crescut în ultima vreme odată cu salariile. Din punctul de vedere al atribuţiei şi al retribuţiei, un poliţist local se poate compara cu un poliţist-poliţist. Numai că în timp ce poliţiştii din a doua categorie fac parte dintr-un sistem semi-militarizat şi trebuie să treacă şi teste psihologice şi fizice pentru a fi angajaţi, poliţiştii locali sunt scutiţi de aşa ceva. Poliţiştii locali fac parte din categoria funcţionarilor publici, iar pentru a fi angajaţi trebuie să promoveze un examen scris şi proba interviului în faţa unei comisii formate din reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici. Nicio testare psihică, nicio flotare, nicio alergare, nicio schemă de autoapărare. Oricine învaţă câteva legi poate ajunge poliţist local, indiferent că îl mai lasă nervii din când în când din senin, că nu se poate apleca să se încheie singur la şireturi din cauza burţii şi că se sperie şi de umbra lui, darămite atunci când vede în faţa sa un tatuat cu ceafa lată ameninţându-l cu un cuţit.

Bâlbâit, populist şi nepriceput, Guvernul PSD poate fi acuzat de atentat la siguranţa publică, dar şi pentru că pune în pericol viaţa unor cetăţeni care, atraşi de un salariu motivant, pun mâna pe carte şi se fac poliţişti locali, cu toate că fizicul nu-i ajută să ridice nici plasa cu mărar care i-a căzut unei bătrâne din mână, nicidecum să-l ia pe un tâlhar pe sus şi să-l ducă la secţie.

Sorin AvramPublicat Duminică, 03 septembrie 2017
3039
 | 12
 | 21
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
ILeo
-1
Eventuala acuzatie de atentat la siguranta nationala, pt.considerentele expuse ,este indreptatita. Carmen Dan , de sorginte din Teleorman,impreuna cu Olguta Vasilescu ,slugi prea plecate ale lui dragnea Liviu, au gasit de cuviinta ca fara pregatire juridica sa arunce bata in lac si sa scoata la pensie toata clientela deja imbuibata a ministerelor respective, pe pensii fabuloase si la o varsta destul de mica.In timp ce sclavii ceilalti, sunt injugati la pr.contributivitatii d ela care asa zisele institutii de forta au evadat prin tertipuri legislative ,pe langa bugete fabuloase alocate , falimentand in scurt timp tara prin plata unor pensii cumultate cu salariul la tot felul de paraziti pt.care s-au incalcat principiile constitutionale si dat acte normative flagrant ilegale. Acesti indiivzi ies pe capete la pensie deoarece se stie ca se va da o "noua "lege a pensiilor ce ii va "defavoriza",ceea ce este o minciuna. Pe ei nu-i poate favoriza o legislatie stramba, dreptul d e"pensie"ilegal"asa cum au acum cei evadati prin demisii nu pot fi "castigate", fiind obligatia suprema a Parlamentuluii, CCR si a celor care si-au arogat pensii in maniera prezenta-speciale, de serviciu etc. sa rectifice imensa ilegalitate si imensul abuz al partajarii dreptului la pensie in acest mod discretionar,arbitrariu si profund ilegal arogat de reglementari oculte pe "categorii "profesionale, cu sprijinul unor personaje cum au fost de pilda Tariceanu, Ponta etc.Iar peizanul dragnea, fost fiu d e politist-militian cu madamele nepregatite dan si vasilescu, in genere cu acest slab PSD de teama sa nu-si piarda sustinerea insti. de forta , mentin profunda ilegalitate in materie de pensii,cu riscul falimentatii tarii.Este inadmisibil ca tara sa se imprumute pt. a-si plati profitorii,insocnstientii pusi sa apere si sa aplice legalitatea ,dar care si-ua bagat mainile pana la coate in ceea ce se cuvine tuturor pensionarilor tarii !
Publicat Luni, 04 septembrie 2017
+Răspunde
terente
0
suntem în budă. și nu pesta, deși ne paște și aia,
Publicat Luni, 04 septembrie 2017
+Răspunde
monte cristo
-1
nu , dragnea-!
Publicat Luni, 04 septembrie 2017
+Răspunde
parere
+4
Pensia nu trebuie sa fie mai mare decat 75% din salariul.....deoarece pensionarul nu a avut mereu salariu maxim ultimul ....ci a luat-o progresiv......Se poate face dreptate daca pensia s-ar calcula pe perioade de 10 ani ....adica ce functe ai avut maxim in primii 10 ani....ce functie pana la 20 ani...si ce functie pana la 30...si pana la 35 cat e necesar de cotizat. PE PATRU PERIOADE se face media cu salariu functiei de azi....Atunci ar fi echitate. Al doilea la stat nimeni sa nu castige mai mult ca presedintele....ca ar fi de ras. Al treilea faceti ba fabrici in sate si orasele de mica industruie alimentara si textila ale primariilor...ca moare lumea de foame fara locuri de munca.
Publicat Luni, 04 septembrie 2017
+Răspunde
Prof.Ciortea
+8
Sunt medic psiholog si va spun cu toata raspunderea ca acesti PSD-isti care conduc tara si mai ales Dragnea nu sunt sanatosi la cap. Trecand peeste promisiunile aberante, imposibil de indeplinit, selanseaaza multe aberatii care daca s-ar aplica ar crea un haos in tara. Au inceput cu impunerea gospodariei care daca s-ar pune in practica ar crea un dezastru fiscal. Acum lanseaza renuntarea la impunerea la sursa de venit si vor sa oblige salariatii si pensionarii sa-si plateasca impozitul pe salariu si pensie, contributiilr la la Casa de ajutor pentru sanatate si contributiile pentru pensii. Nimeni nu intelege de ce vor sa modifice sistemul care functioneaza f. bine. Oare in acest PSD nu mai este nimeni sanatos la cap si sa dea cu Dragnea de pamant?
Publicat Luni, 04 septembrie 2017
+Răspunde
DRACnea(sa vaia de PiSD-ei borfasi)
-1
LASA NENE, CA SI PANA ACU ASTIA CU PENSII SPECIALE ENORME TAIAU FRUNZA LA CAINI GEABA, CA SALARIATI LA BUGET>
Publicat Luni, 04 septembrie 2017
+Răspunde
Val
+7
Oare cum se face ca de pensiile URIASE ale judecatorilor, procurorilor si miilor de plimbatori de hartii din Min. Justitiei nu se leaga nimeni? Trepadusi care plimba 3 foi in Min. Justitiei/CSM si care ies la pensie cu sume colosale. Prrocurori si jdecatori care considera ca unul care a violat o copila sau a omorat-o p trecerea de pietoni nu reprezinta pericol public si deci, e liber sa se duca acasa la el, nu in puscarie. Ei nu se expun pericolelor din strada, nu sunt 24 din 24 de ore la dispozitia ministerului, dar totusi, ei sunt indreptatiti sa aiba pensiile uriase si statut special. Dle ziarist, de ce evitati sa prezentati o imagine corecta a situatiei? Nu o cunoasteti? Atunci renuntati a va mai da drept jurnalist.
Publicat Luni, 04 septembrie 2017
+Răspunde
c.g.
+2
Taci tu ... !
Publicat Luni, 04 septembrie 2017
+Răspunde
Ţăranul
+4
Nu aş zice deloc că nu e o afirmaţie reală ... ! Nenorocirea e că , deşi salariile şi pensiile celor din instituţiile de forţă , sunt catastrofal de mari în comparaţie cu cele ale muritorilor de rînd , aceştia fiind plătiţi pentru a asigura ... şi ordinea de drept , socială ... , niciodată Romănia nu s-a confruntat cu actuala stare de anarhie din societate ... infracţionalitatea atingînd cote maxime , deşi , oficial , autorităţile nu vor să recunoască ... ! Trăim într-o dictatură a infractorilor ... , interlopii au sufocat societatea , funcţionarii publici au transformat într-o afacere privată serviciile publice ... şi îşi bat joc de contribuabili ... ! Peste toţi tronează , îngurguţaţii magistraţi şi ofiţerii şi subofiţerii serviciilor de informaţii şi MAI ... , sfidînd romănii neajutoraţi în favoarea spumei infracţionale ... !
Publicat Duminică, 03 septembrie 2017
+Răspunde
exe @ Ţăranul
+3
Pai din acest motiv ,ca sunt bine platiti , cu pensii imense, ii doare la basca ce se intampla, cu infractorii interlopii si altii asemenea ,iar ce citim prin presa ,chiar mana in mana cu cei pe care trebuie sa-i prinda. Avand "banu" in jargonul lor, lipseste motivatia. E falsa ideea ca magistratilor si celor din sistemul de forta le trebuie asigurate lefuri decente pentru a fi tinuti departe de coruptie, efectul la noi s-a dovedit invers, iar ceea ce ai scris tu se intampla cu varf si indesat pe plai mioritic !
Publicat Luni, 04 septembrie 2017
+Răspunde
SOBOLANU
+1
FF CORECT ARTICOLUL SE VOR VEDEA IN TIMP SCURT LIPSURILE DE COMPETENTA UNA E CANTITATEA ALTA E CALITATEA
Publicat Duminică, 03 septembrie 2017
+Răspunde
Recomandate
Ziariștii acoperiți, în pericol
Publicat acum 10 ore şi 35 minute
„Diaspora, dragostea mea?!“
Publicat acum 22 ore şi 11 minute
Compania Tarom, o afacere în familie
Publicat acum 16 ore şi 55 minute
Tun cu indemnizația de artist
Publicat acum 21 ore şi 6 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
4 articole/ Actualizat Duminică, 17 septembrie 2017
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
Ioan Buduca

După ce au apărut ziarele, a fost posibilă manipularea în masă, prin propagandă ideologică. După ce au apărut televiziunile, propaganda prin ideologie s-a transformat în propagandă de tip publicitar.

Ioan BuducaPublicat acum 9 ore şi 23 minute