Guvernul României: fini, naşi şi cumnaţi

Un cumnat primeşte o funcţie importantă, fiind numit secretar de stat la Ministerul Apărării Naţionale. Este vorba despre domnul general în rezervă, Valeriu Nicut, nimeni altul decât cumnatul ministrului internelor, Gabriel Oprea, scrie  stiriflux.ro.

Nu punem la îndoială meritele profesionale ale domnului general, dar în lumea politicii meritul său cel mai mare este, su siguranţă faptul că este cumnatul vicepremierului Gabriel Oprea, responsabil cu problemele de securitate naţională.

De altfel, traiectoria profesională a generalului Valeriu Nicut, până să fie numit secretar de stat, a luat avânt exact în perioadele în care Gabriel Oprea a deţinut funcţii înalte politice, de genul ministru al Apărării sau ministru de Interne.

Mai mult, până în toamna anului trecut, generalul Nicut a fost locţiitor al şefului Statului Major General, pozitie cheie în organizarea militară şi în conducerea Armatei, mai scrie sursa citată.

Premierul Victor Ponta, finul vicepremierului Gabriel Oprea a semnat luni decizia prin care numeşte în funcţia de secretar de stat şi şef al Departamentului pentru Politica de Apărare şi Planificare din cadrul MApN. Astfel, general-locotenent Valeriu Nicuţ va deţine funcţia de şef al Departamentului pentru Politica de Apărare şi Planificare din cadrul Ministerului Apărării Naţionale.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.