×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 8 ore
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Sâmbătă, 23 septembrie 2017, 06:55
EUR (€)
-0.0037 ↘
4.5950 RON
USD ($)
-0.0277 ↘
3.8316 RON
• • •
Guvernul Tudose, gata să lupte împotriva celei mai gogonate diversiuni colonialiste?!
Ilie Şerbănescu
Ilie Şerbănescu

Guvernul Tudose uimește pur și simplu, sugerând – deocamdată doar sugerând, pentru că nu se știe ce va face concret până la urmă – că ar fi gata să se lupte cu probabil cea mai gogonată dintre anomaliile, minciunile și diversiunile colonialiste din România devenită anexă de tip bananier a capitalului vestic: anume idioțenia aruncată în spațiul public, cu concursul statisticilor, şi care sfidează bunul-simț, cum că subalternul capital autohton, ăla care pune pingele în economia din România, ar fi mai performant decât capitalul vestic de pe aici, nu numai dominant, dar și deținător al tuturor punctelor și pârghiilor strategice și deci al deciziei economice și, prin implicație, politice! De nu se mai înțelege nu doar de ce ne mai închinăm la el, spunând chiar că nu se poate fără el, dar și de ce își mai pierde acesta timpul prin România!

Idioțenia cu pricina rezultă din statisticile parohiate de institutul de specialitate din România, de Oficiul Național pentru Registrul Comerțului și de Ministerul român de Finanțe. Profiturile nete raportate de firmele cu capital străin din România în 2015, an de consolidare pe piață și de creștere a cifrei lor de afaceri cu 8%, reprezintă doar 2 miliarde euro (6 miliarde euro profituri brute și 4 miliarde euro pierderi!) Hai că-i tare! Deci toată floarea cea vestită a întregului Apus, nu numai chemată, dar și primită aici cu surle și trâmbițe, își pierde timpul pe la noi pentru un mizilic de două miliarde euro! Cred că au costat mai mult sulurile de hârtie higienică folosite spre pregătirea fundurilor pentru pupăturile românești de bun venit. Aiureala acestei cifre – nu cumva inventată, ci prezentată de statisticile financiare – nu doar că sfidează bunul-simț, dar contrazice cântările la adresa minunatului capital occidental. Care, după cum el însuși se recomandă, duduie de tehnologie și este excelent înzestrat managerial, fiind prezentat ca atare în România drept mântuitorul țării și poporului ei și pe care capitaliștii români (desigur, proști, retardați și, bineînțeles, corupți!) ar trebui să-l urmeze spre fericirea lor și a angajaților lor. Care mântuitor, dom’le, când bietul potențial învățăcel – capitalul românesc, ăla vai de mama lui – a raportat, în același an, profituri nete de 6 miliarde euro, adică de 3 ori mai mari, cu toate că cifra sa de afaceri e cu mult mai mică?! Și nu este vreo excepție în 2015. De ani de zile este la fel. Nimeni nu spune însă nimic. Toți suntem luați de proști! Tăcând, chiar și suntem! Este posibil ca mult cântatul și mult lăudatul capital străin să fie mai puțin performant decât capitalul autohton și să fi venit în România să se inspire din realizările românești, și nu să facă profit, după cum credeam noi, proștii, încrezători în normele capitalismului?!

Aceste cifre intră în contradicție cu toată matricea economiei actuale din România, descrisă de datele din aceleași surse statistice. Capitalul străin realizează cam jumătate din cifra de afaceri obținută de ansamblul firmelor din România și o face folosind nici măcar o treime din forța de muncă. Deci, fără echivoc, nu poate fi decât cel puțin de două ori mai performant decât capitalul românesc care realizează cealaltă jumătate din cifra de afaceri, cu două treimi din forța de muncă.

Dacă nu ți-a fost spălat creierul – cum pare să le fi fost spălat politicienilor și atâtor analiști români care operează fără comentarii cu asemenea cifre –, este lesne de găsit explicația acestor date care sfidează bunul-simț: capitalul străin nu-și pierde deloc vremea prin România, obținând aici profituri fabuloase, chiar abominabile, dar pe care le ascunde de la impozitare, mai concret, le externalizează prin diferite metode înainte de fiscalizare, astfel încât ceea ce rămâne de impozitat să fie derizoriu, de batjocură! Ca în colonii! În aceste condiții, impozitarea profitului în România devine o mascaradă!

(Despre aceasta, săptămâna viitoare)

Ilie ŞerbănescuPublicat Luni, 03 iulie 2017
11729
 | 56
 | 48
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Cetatean
+4
Sa plateasca 16% la sursa. Nu are treaba nimeni daca mai au chef sa o mai faca si in tara lor apoi.
Publicat Marţi, 04 iulie 2017
+Răspunde
La Ciresica sau la Gambrinus ?
-2
Guvernul Tudose, gata să lupte împotriva celei mai gogonate diversiuni colonialiste?! Unde ?
Publicat Marţi, 04 iulie 2017
+Răspunde
FANE SPOITORU
-3
am adus in romania o afacere din AFARA, anume aduc niste chestii care in occident nu prea mai merg, dar am multi clienti in romania= aduc PROSTIE, HOTZIE, SMECHERIE. Astfel ca mie nu-mi convine sa platesc impozitul asta nou, fiindca aduc cantitati foarte mari.
Publicat Marţi, 04 iulie 2017
+Răspunde
ha,ha
+9
Daca statul poate constrange companiile straine care activeaza pe la noi sa verse mai multi bani la bugetul statului, ar fi bine pentru toata lumea. Nu stiu de ce se opun cretineii de pe siteul asta.
Publicat Marţi, 04 iulie 2017
+Răspunde
Nastratin
-6
Nea Ilie , coreenii vand Santierul Naval Mangalia ! Mergi si convinge PSD-ul si pe domnu'Livu ca statul roman sa il cumpere ! Ce zici , ai sa reusesti ? Ar fi un prim pas pe drumul de a iesi din stare de colonie (?) a Romaniei cu care ne-ai facut creierii terci ! Eu cred ca iti vor rade in nas ! Si pe buna dreptate ! Mata nu vrei sa intelegi ca pot face romanii cel mai performant submarin din lume , ca nu-l va cumpara nimeni pentru ca romanii nu au acces pe piata ! Pietele sunt ocupate ! Nu e asa de usor sa patrunzi pe o piata ! De cele mai multe ori e imposibil ! Cand noi frecam menta socialista , altii ocupau piete de desfacere ! Eu zic sa nu mai injuri companiile straine care au venit in Romania ! Acele companii au piete pe care pot vinde ce produc in Romania !
Publicat Marţi, 04 iulie 2017
+Răspunde
Nast'y @ Nastratin
0
Bre, EDITAT Statul Roman detine 49% din santierul naval Mangalia. Lumian luminilor din USR, Oana Bazgan este membru in CA din partea Statului, la Dae Wo Heavy Industries ,fiind identifdicata si numita strict pe comptenete fara concurs de insusi Cocolos. Oana mai este mare bascula si la Salrom si inca la ceva, care presupun ca vor intra cat de curand in dificultati cu asa o specialista copiat acte membru in CA. Asa ca nai dilimache , intreab pe Oana de ce merge treaba prost la Managalia de cand a venit ea in CA !
Publicat Miercuri, 05 iulie 2017
+Răspunde
atenianul @ Nastratin
0
strategia este veche. se cumpără capacitatea de producţie . se preiau clientii şi contractele apoi se lichidează concurenţa , afacerea şi se vinde la fier vechi sau la un imobiliar. punându-se vina pe statul român sau pe muncitori.
Publicat Marţi, 11 iulie 2017
+Răspunde
Opoziția cea mereu deșteaptă
0
Galeria care urmărește spectacolul (de pe margine, evident!) e mai competentă decât tot restul lumii. Dar nu știu cum se face că atunci când intră în teren - întrecere sportivă, bucătărie, mecanică, reparații prin casă, cinema, politică etc - se încurcă în butoane, strică ce vrea să facă bine, uită ce a spus stând pe scaun și, în cel mai bun caz, nu face nimic din ceea ce promitea în comentariile sale... marginale. Ca un mozaicar ce îndeasă o pietricică nepotrivită în locul rămas liber, ciobind-o ici și colo, chiar dacă nu e la culoare, stricând întregul. Prin urmare, teoria ca teoria, practica... Și nici încremenirea în proiect nu mai e ce a fost odată. P.S. Cine mai poate crede după douăzeci și șapte de ani și jumătate de la ,,loviluție", că PSD-ul e un partid de stânga, și că celelalte partide sunt ce pretind că sunt?
Publicat Marţi, 04 iulie 2017
+Răspunde
traian
+13
SA NE TRAITI D-LE SERBANESCU, poate impreuna cu alti profesionisti de talia dvs ,se mai poate si construi in aceasta tara
Publicat Marţi, 04 iulie 2017
+Răspunde
atenianul @ traian
0
doar după pustiirea tării se vor retrage invadatorii , aşa cum a fost toată istoria noastră
Publicat Marţi, 11 iulie 2017
+Răspunde
MiniShtrul IMM Pitiponku
+2
dar de hotia cu Fondul Suveran nu spuneti nimic,dom Profesor!Si Fondul ala va ajunge ca Fondul Proprietatea pe manile lui Smil,Strul si Itic???!!
Publicat Marţi, 04 iulie 2017
+Răspunde
gabriel @ MiniShtrul IMM Pitiponku
+10
Nu spune ca nu-l mai invita varaneii in studio...Cam asta-i deontologia celor ce spun doar o parte din adevar!
Publicat Marţi, 04 iulie 2017
+Răspunde
Dragos
+21
Asa este domnule Profesor! Intr-o colonie veritabila cum este Romania temele se scriu in afara, iar executantii chipurile guvernul suveran si independent , le pune doar in practica spre profitul multinationalelor ... Intocmai ca in Franta, cu specificatia ca acolo va fi ceva mai dificil, dar trendul este acelasi ....
Publicat Marţi, 04 iulie 2017
+Răspunde
ILeo
+13
INS da date prelucrate la ordin, cu ocazia alegerilor nu are cea mai mica exactitate in evidenta populatiei ,al nr.de alegatori, rez.recensamantului sunt o bula de aer sparta cu permamente modificari etc. ON al Reg Comertului "gestioneaza"prin Reg Comertului zeci d emii de firme fantome lucrand dupa modelul "bidoane" etc,iar Min Fin pare ca habar nu are nu numai de patrirmoniul tarii,dar nici de ce face ANAF :deci marile corporatii cu subsidiare ,de capital,comert ,imoibliare etc. stau pt niste 2 amarate de miliarde de euro profit net ,traiasca si infloreasca ! Ala care "pune pingele"in Ro, e mare si tare adica "gras",cei cu 2 miliarde profit net sunt "slabul"!Aceste "statistici"va contrazic ,dle Serbanescu,ca noi am fi o colonie, iata ce dezvoltati, independenti si fructuosi suntem. Daca se spera ca dl Mihai Tudose sa nu ia d e bune aceste gogomanii si sa sape adinc, adinc, desigur republica noastra bananiera va avea o sansa ,sa arunce din copaci maimutele care arunca in noi cu cozi de banane ,chit ca se scarpina prin Romania de paduchii "saraciei"...
Publicat Marţi, 04 iulie 2017
+Răspunde
Recomandate
Consultare națională despre planul Soros
Publicat acum 13 ore şi 49 minute
Ilie Năstase, consul al Cehiei
Publicat acum 14 ore şi 16 minute
Pop, trântă dură cu baronilor manualelor
Publicat acum 17 ore şi 36 minute
Istoria de pe chipurile noastre
Publicat acum 16 ore şi 26 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
5 articole/ Actualizat Sâmbătă, 09 septembrie 2017
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Miercuri, 20 septembrie 2017
Ioan Vieru

Oficializarea excesivă a persoanelor şi a diverselor contexte se produce pe fondul unei crize publice cum greu şi-ar fi imaginat cineva în anii '90.

Ioan VieruPublicat acum 10 ore şi 48 minute