Guvernul turc: Fethullah Gulen, mai periculos decât Ossama Ben Laden

Ministrul pentru afaceri europene Omur Celik este de părere că predicatorul turc Fethullah Gulen este „mai periculos decât Ossama Ben Laden”, potrivit EFE, scrie Agerpres.

Autoexilat în SUA, Ankara îl acuză că este „creierul” puciului eșuat din 15 iulie.

„Șeful teroriștilor, Fethullah Gulen, este chiar mai periculos decât Ossama Ben Laden”, a spus Celik într-o intervenție în fața presei, transmisă în direct de postul NTV.

Totodată, agenția Anadolu, citată de AFP, a relatat că un nepot al predicatorului Gulen a fost reținut. Muhammet Sait Gülen a fost reținut la Erzurum (nord-est) în cadrul anchetei privind tentativa de lovitură de stat din Turcia din noaptea de 15 spre 16 iulie, a relatat Anadolu, fără alte precizări.

Pe de altă parte, Celik a reproșat Europei atitudinea sa după puciul eșuat. „Aliații noștri ar fi trebuit să vină să ne viziteze la Ankara”, în semn de sprijin pentru guvern după puci, a spus el. „Trebuie să începem o nouă fază cu aliații noștri din NATO, cu un nou punct de pornire. Lupta poporului turc trebuie sprijinită”, a adăugat Celik.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.