×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 2 ore
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Joi, 29 iunie 2017, 01:49
EUR (€)
-0.0067 ↘
4.5563 RON
USD ($)
-0.0408 ↘
4.0114 RON
• • •
Guvernului României i se cere retragerea ambasadorului de la Chișinău

Peste 30 de asociații non-guvernamentale, membre ale Platformei Civice Acțiunea 2012, solicită retragerea ambasadorului României, Marius Lazurcă.

„Asociațiile au trimis o solicitare ministrului de Externe, Titus Corlățean și vor redacta o scrisoare deschisă și către președintele Traian Băsescu. Dacă cererea va rămâne fără răspuns, ei vor organiza proteste”, se arată într-un comunicat al Platformei Civice Acțiunea 2012. “Reprezentanța diplomatică a fost practic inexistentă pe scena publică din Republica Moldova, iar derapajele ambasadorului României au generat nemulțumire în comunitatea de români, pentru care acțiunile unui oficial de la București au un impact major. Dacă nu vom primi un răspuns, vom organiza acțiuni prin care ne vom arăta dezacordul” a declarat Marius Lulea, președintele Centrului pentru Cultură, Istorie și Educație.

Platforma Civica Actiunea 2012 grupeaza peste 30 de ONG si grupuri de intiativa (printre ele Consiliul Mondial Roman, Honor et Patria, Institutul Fratii Golescu, Fapta Nu Vorba) care militeaza pentru unirea Basarabiei cu Romania. Un articol publicat de pesurse.ro arata ca Actiunea 2012 ar mai milita si pentru realegerea Elenei Basescu in PE. Este o organizatie de care este foarte apropiat Eugen Tomac, secretar de stat pentru Romanii de Pretutindeni in guvernele Boc si Ungureanu. Acum, Tomac face parte din Miscarea Populara. Marius Lazurca, numit ambasador la Chisinau in timpul mandatului la Externe al lui Teodor Baconschi se vede acum atacat de fostii colegi.

Publicat Luni, 16 decembrie 2013
2197
 | 19
 | 1
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
base
0
joaca aproape perfect. Alzara.
Publicat Luni, 16 decembrie 2013
+Răspunde
Petrus
0
Lasati analfabeta sa-si creasca copilasul acasa, deci n-o mai incarcati cu sarcini care, oricum, au depasit--o, ea insasi nefacand cinste tarii pe care a reprezentat-o. Iar aflarea ei acolo a fost, este sau va fi un alt motiv care-i oripileaza pe europeni. Cati parinti si-au trimis copilul in Parlamentul European, si inca prin ce metode? Sa nu creada "salvatorul" tarii ca acesta nu este unul dintre motivele pentru care Romania si el sunt tratati cu...turul iar coruptia de care-i acuzata tara la refuzul primirii in Schengen, nu-i si din vina "Famigliei" prezidentiale. Pe ambasador n-aveti decat sa incercati sa-l schimbati, mai ales ca se duce-n si prin bisericile Rusiei, in loc sa le ignore.
Publicat Luni, 16 decembrie 2013
+Răspunde
Vorbiti prostii
0
Toat lumea stie ca Actiunea 2012 e cu PSD-ul.
Publicat Luni, 16 decembrie 2013
+Răspunde
Centrul Atenţiei
alarm off
Fotografiile bunicilor
26 articole/ Actualizat Duminică, 25 iunie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
132 articole/ Actualizat acum 16 ore şi un minut
Ioan Buduca

Nu cred că sunt mulți pesediștii care, citind sau răsfoind programul lor de guvernare, au înțeles în ce afacere ne aflăm cu acest proiect de țară.

Ioan BuducaPublicat acum 6 ore şi 7 minute