Hackeri și „luptători“ cibernetici

Peste 20 de hackeri și experți în protecția datelor își dau întâlnire pe scena inaugurală a evenimentului de securitate cibernetică Mobile World, ediția 2017.

Centrul National Cyberint (SRI) și Cert-RO, cele două instituții care asigură securitatea spațiului cibernetic din România, vor avea reprezentanți pe scena de Security a IMWorld 2017. Directorul Cert-RO, Mircea Grigoraș, și Cristian Iordan, directorul pentru cooperare și parteneriate al Centrului National Cyberint (SRI), vor susține sesiuni despre provocările și securitatea spațiului cibernetic.

O sesiune spectaculoasă îl va avea ca protagonist pe TINKODE (Răzvan Cernaianu), fost hacker, chiar ocupantul locului doi în clasamentul celor mai căutați hackeri din lume, după ce a spart unele dintre cele mai sigure infrastructuri din lume (serverele NASA și Pentagon) sau cele ale Marinei Regale Britanice. În prezent, Tinkode este co-fondator al Cyber Smart Defence și un expert în securitatea datelor. În cadrul evenimentului, Tinkode va încerca să atragă atenția asupra importanței cunoașterii riscului la care se expun companiile care nu-și protejează datele.

Un alt fost hacker, TFLOW (Mustafa Al-Bassam), co-fondator al celebrului grup de hackeri LulzSec, care a ținut prima pagina a presei internaționale în 2011, după ce colegii săi au spart serverele unor companii din clasamentul Fortune 500, precum Sony Pictures, dar și ale unor guverne sau instituții (CIA), va urca pe Security Stage la IMWorld. Astăzi, TFLOW este cercetător doctorand al criptomonedelor în Londra, unde lucrează în securitatea informațiilor. Anul trecut a fost inclus în topul Forbes „30 sub 30“ pentru activitatea sa în domeniul atacurilor de tip malware finanțate și orchestrate de anumite guverne. La IMWorld va vorbi despre impulsurile umane și economice în securitatea informatică și va evidenția motivațiile oamenilor și ale companiilor pentru bune sau slabe practici în cyber security.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.