Hai cu responsabilitatea, domnule Cioloş!

Premierul Dacian Cioloş tot strigă la Parlament că nu are bani pentru majorarea indemnizaţiilor pentru mame şi-i cere să spună de unde să facă rost de ei, dar nu are chef să ia urma camioanelor cu euro despre care a vorbit Achim Irimescu. Domnul Cioloş nu este interesat să vadă dacă, într-adevăr, au fost cinci ani în care din ţară au ieşit camioane care au transportat, pe rând, uriaşa sumă de 35 de miliarde de euro, după cum a afirmat ministrul Agriculturii.

Pe premier, cică, îl interesează doar ce face ministrul Agriculturii, nu şi ce spune acesta: „Pe mine mă interesează în primul rând ce face domnul Irimescu. I-am spus că are de accelerat procesul de plată a subvenţiilor de lansare a programului de dezvoltare rurală, astea sunt lucrurile care mă interesează”. Totuşi, cu 35 de miliarde de euro s-ar plăti subvenţii la toţi agricultorii din România în următoarea mie de ani şi ar rămâne bani şi pentru refacerea sistemului naţional de irigaţii şi construirea de silozuri pe tot cuprinsul ţării. Pe bune, chiar prim-ministrul nu este interesat dacă, într-adevăr, 35 de miliarde de euro au fost trecute graniţa, pentru a se încerca recuperarea acestora?

Din nou, Dacian Cioloş: „Declaraţiile dânsului personale nu sunt în numele Guvernului, pentru că nu a avut mandat, nu a informat Guvernul legat de aceste lucruri. Sunt declaraţii personale pe care o să şi le asume”. „Nu a informat Guvernul de aceste lucruri”, dar acum ar trebui să-l informeze, domnule prim-ministru? Iar, mai departe, Guvernul ar trebui să informeze instituţiile care trebuie informate: serviciile speciale şi procurorii anticorupţie, dacă există indicii solide că s-a comis jaful, şi Ministerul Sănătăţii în cazul în care Achim Irimescu nu pare că s-ar simţi prea bine. Apoi, domnule prim-ministru, nu există declaraţii personale în cazul miniştrilor. Declaraţiile de ministru sunt pur şi simplu declaraţii de ministru. Iar de spusele, făcutele şi nefăcutele unui ministru primul responsabil este prim-ministrul, adică dumneavoastră, domnule Cioloş. Haideţi, demonstraţi că sunteţi responsabil, domnule Cioloş. Şi încă ceva, domnule prim-ministru: cel care are responsabilitatea Guvernului pe care-l conduceţi ce spune, dacă, evident, spune?

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sorin Avram 756 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.