Hăineală: Am demonstrat că ne putem face datoria indiferent de presiune

Oana Schmidt Hăineală, care a ocupat funcția de președinte al Consiliului Superior al Magistraturii în 2013, a declarat luni că CSM a luat atitudine când a fost afectată independenţa justiţiei şi, după toate încercările din 2013, instituţia a demonstrat că rezistă la seisme cu magnitudine ridicată şi că îşi poate face datoria indiferent de presiune.
Şedinţa Plenului Consiliului Superior al Magistraturii, la care a participat și Traian Băsescu, a început cu prezentarea raportului de activitate din 2013 al instituţiei, de către procurorul Oana Schmidt Hăineală, care îşi încheie mandatul de un an la conducerea CSM.

Oana Schmidt Hăineală a spus că, în ultimii doi ani, Consiliul a fost pus foarte des în postura de a-şi exercita principalul rol constituţional, acela de garant al independenţei justiţiei.

„CSM a luat atitudine ori de câte ori a fost periclitată sau afectată independenţa justiţiei şi cred că, în final, toate încercările prin care instituţia a trecut au avut un rol benefic, pentru că ne-au oferit ocazia să demonstrăm şi să ne demonstrăm că rezistăm la seisme de magnitutidine ridicată şi ne putem face datoria indiferent de presiune”, a mai spus Hăineală, citată de Mediafax.

Preşedintele CSM a adăugat că procurorii au demonstrat că îşi pot asuma conducerea forului magistraţilor şi că se regăsesc pe deplin în statutul de magistraţi.

„Eu consider că noi procurorii am demonstrat că ne putem asuma conducerea forului magistraţilor şi am demonstrat încă o dată în plus şi prin această modalitate faptul că suntem şi ne regăsim pe deplin în statutul de magistraţi”, a spus Oana Schmidt Hăineală, care a condus CSM din ianuarie 2013.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.