Halep a jucat un meci care va face istorie la Porsche Arena din Stuttgart

În turul I al probei de dublu de la Porsche Tennis Grand Prix de la Stuttgart, perechea Chan Chin-wei (Taipei)/ Liang Chen (China) a întâlnit perechea româno-elveţiană Simona Halep/Belinda Bencic. Meciul s-ar putea să rămână în istoria turneului prin evenimentele care s-au înregistrat. După numai 57 de minute, tabela de marcaj indica următorul scor: 6-1, 5-1 (40-15) pentru perechea asiatică. Deci două mingi de meci. A urmat ceva de povestit nepoţilor. Halep/Bencic în 18 minute a întors rezultatul, 7-5, câştigând 6 game-uri la rând. A urmat „maxi-tiebreak”-ul decisiv (în proba de dublu la unele turnee nu se joacă set decisiv, ci un „break mare”, cine ajunge primul la 9, câştigând meciul), unde Halep/Bencic a avut 8-5, adică trei mingi de meci. A fost rândul asiaticelor să recupereze şi să câştige în final cu 10-8.

Pentru Simona Halep, care de regulă nu joacă în proba de dublu, acest meci a fost unul de acomodare cu zgura. Este posibil ca înfrângerea să fi fost una deliberată, pentru că o calificare mai departe, în turul II, ar fi obligat-o pe româncă să joace în aceeaşi zi şi un meci de simplu, şi un meci de dublu. Trebuie de asemenea să menţionăm că Halep şi Bencic nu au mai făcut împreună pereche în vreun meci de dublu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.