Halep în turul III, dar după o evoluţie modestă

Pentru a doua oară în carieră în turul III la Paris. Halep scăpat de complexul Baroni, dar vine „mini-Serena”. Punctele şi banii câştigaţi până acum.

Halep – Diyas 2-0

Simona Halep s-a calificat în turul III la Paris, câştigând cu 7-6 [7/5], 6-2 în faţa jucătoarei Zarina Diyas din Kazahstan. Halep pornea clar favorită, şi nu doar pentru că adversara ei se afla cantonată pe locul 90 în WTA, ci şi pentru că în ultimul timp nu a arătat mare lucru în circuitul WTA. Halep s-a jucat însă cu nervii apropiaţilor ei, practicând un joc de slabă factură. Simona Halep nu a fost deloc în apele ei, cel puţin în primul set. A început slab jocul, permiţând adversarei să se ducă la 4-1. De aici românca începe să remonteze şi preia conducerea cu 5-4, dar revenirea este de scurtă durată şi jucătoarea din Kazahstan întoarce tabela, având 6-5. Halep egalează şi îşi adjudecă tie-break-ul la limită, “prelungirile” fiind echilibrate. Diyas acuză şocul şi Halep îşi adjudecă primele două game-uri din setul secund, după care îşi pierde serviciul, dar dace imediat re-break, şi din acest moment adversara ei cade din punct de vedere pshihic. Ultimele game-uri sunt o formalitate şi Halep câştigă setul şi meciul. Primul set a durat 55 de minute, al doilea, 31. Halep a avut din nou slab procentajul primului serviciu, ceea ce nu s-a mai întâmplat la turneul de la Madrid. Chiar dacă a avut ceva veniri la fileu, jucătoarea noastră a păcătuit din nou stând mult în spate, deşi nu avea în faţă o jucătoare care să joace în forţă. Toate aceste trebuie să dea de gândit, mai ales dacă ţinem cont că Halep a beneficiat de un număr foarte mare al erorilor neforţate a adverarei.

Casetă tehnică

Simona Halep – Zarina Diyas

Aşi: 1 – 0

Duble greşeli: 3 – 2

Primul serviciu: 29 din 56 – 62 din 77

Puncte pe primul serviciu: 15 din 29 – 30 din 62

Puncte pe al doilea serviciu: 16 din 27 – 9 din 15

Puncte câştigate la primire: 42 din 77 – 25 din 56

Mingi câştigate la fileu: 8 din 11 – 7 din 9

Mingi direct câştigătoare: 21 – 12

Erori neforţate: 21 – 35

Total puncte: 73 – 60

Pentru a doua oară în turul III

Poate părea surprinzător, dar Simona Halep, aflată la a 7-a participare la Roland Garros, se califică doar pentru a doua oară în turul III. Prima oară în 2014, când a jucat şi finala. Până în prezent, Simona Halep a jucat 16 meciuri la open-ul Franţei, câştigând 10 meciuri şi pirzând 6. Prin calificarea în turul III, Halep a “produs” primele puncte în WTA general, 60 (alte 70 le avea de “apărat” din 2015), iar în WTA pe 2016 a obţinut 130 de puncte. De asemenea Halep şi-a asigurat un cec de 102.000 de Euro. Este prematur să ne pronunţăm cu mişcările în clasamentele WTA, ce avem cert la ora actuală este că Simona s-a distanţat la 140 de puncte de Azarenka în WTA general.

A scăpat de Mirjana Lucic-Baroni, dar…

În turul III era de aşteptat ca Simona Halep să joace cu “naşa” ei, veterana croată Mirjana Lucic-Baroni. Surpriză, aceasta a fost învinsă 3-6, 3-6 de japoneza de culoare Naomi Osaka, aflată pe locul 101 în WTA general. Baroni era clar favorită, având un 2016 destul de bun şi fiind şi în formă mare. Chiar ne îngrijoram, ţinând cont de complexul pe care îl reprezenta pentru Halep. Dar, deşi a jucat foarte bine, Baroni a pierdut în faţa unei nipone care a jucat extraordinar. A fost unul dintre cele mai frumoase meciuri de până acum din turneu. Halep trebuie să privească foarte atent meciul cu japoneza. Este cu totul altceva decât decât Nao Hibino. În plus Osaka, deşi nu este deloc înaltă, loveşte mingea cu o forţă “marca” Serena, şi chiar din spate se poate spune că este o copie mai redusă a campioanei americane. Categoric, nu va fi deloc uşor, mai ales că Osaka vine după două victorii la jucătoare din top 50, în primul tur Jelena Ostapenko (#36) fiind victima ei.

Primele rezultate din turul II

Svetlana Kuznetsova (Rus-#15) – Heather Watson (Gbr-#56): 6-1, 6-3

Anastasia Pavlyuchenkova (Rus-#27) – Çağla Büyükakçay (Tur-#83): 6-3, 4-6, 6-1

Selby Rogers (SUA-#108) – Elena Vesnina (Rus-#49): 6-4, 6-2 !!

Petra Kvitova (Cze-#12) – Hsieh S-W (Tpe-#80): 6-4, 6-1

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.