„Halep s-a răzbunat pe Şarapova” (Video)

Simona Halep s-a calificat, miercuri, în sferturile de finală ale turneului WTA Premier Mandatory de la Beijing (China), după ce a învins-o pe Maria Şarapova, locul 104 mondial, cu un scor categoric – 6-2, 6-2 – într-o oră şi 14 minute.

A fost prima victorie a Simonei Halep în faţa rusoaicei. Maria Şarapova câştigase primele şapte meciuri directe. Partida a durat
Următoarea adversară a lui Halep va fi Daria Kasatkina (Rusia, 34 WTA). Anul trecut, Halep a ajuns în optimi la acest turneu.

Reacții

Maria Şarapova a lăudat la rândul său jocul Simonei Halep, după ce românca a reuşit, în premieră, să o învingă, miercuri, în optimile turneului de la Beijing (detalii aici).

Simona Halep a declarat că evoluţia ei bună din meciul cu Maria Şarapova este rezultatul muncii pe care a depus-o după ce a fost eliminată de rusoaică în turul I al US Open (detalii aici).

Laude în presa străină – Cotidianului L’Equipe a remarcat, miercuri, faptul că Simona Halep a controlat de la un capăt la altul meciul cu Maria Şarapova şi a reuşit „în sfârşit” prima ei victorie în faţa fostului lider WTA.

„Simona Halep a găsit în sfârşit cheia în faţa Mariei Şarapova. Pentru prima dată în carieră, Halep a ieşit victorioasă dintr-un duel cu jucătoarea rusă. A trebui să aştepte a opta tentativă, miercuri, în optimile de finală ale turneului de la Beijing, pentru a domina fostul număr 1 mondial, într-o întâlnire controlată de la un capăt la altul”, a scris L’Equipe.

„Halep s-a răzbunat pe Şarapova”, a scris publicaţia Tennis World. „Halep a oferit una dintre cele mai bune performanţe la simplu din carieră pentru a-şi egala cel mai bun rezultat la China Open, calificarea în sferturile de finală. Halep a învins-o pe Şarapova pentru prima dată în carieră jucând aproape perfect în primul set, arătând o bună aocperire a terenului, dând adâncime şi lăţime consistentă loviturilor, câştigând 69 la sută pe primul sevriciu şi 57 la sută pe al doilea”, a adăugat sursa citată.

„Nemiloasa Simona Halep o elimină pe Maria Şarapşova de la China Open”, a titrat AFP.

„Halep o bate în sfârşit pe Marie Şarapova, obţinând o victorie zdrobitoare”, a notat şi Europsport. „Maria Şarapova dată afară de la China Open de o Simona Halep agresivă”, a titrat The Express.

Calificarea în sferturile de finală ale probei de simplu este premiată la Beijing cu 149.138 de dolari şi 215 puncte WTA.

Monica Niculescu (65 WTA) a părăsit turneul în turul doi, învinsă de Shuai Peng (25 WTA), 6-3, 6-2.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.