Haloterapia ameliorează afecțiunile sistemului respirator

Haloterapia este o metodă de tratament folosită în afecțiunile respiratorii, precum sinuzita, bronșita, alergiile sau tusea fumătorului. Este 100% naturală, sigură și promite efecte pe termen lung. Poate fi folosită ca tratament complementar sau unic, în funcție de afecțiune.

Ce este și cum funcționează? Haloterapia este o metodă bazată pe expunerea prelungită la microclimatul peșterilor sau minelor de sare. Se mai numește și terapie salină, deoarece folosește aerosoli cu microparticule de sare. Se realizează în centrele din țară care au reușit să imite acest climat într-un mediu artificial. Este mai benefică decât expunerea la microclimatul natural din peșteri, deoarece în timpul unei ședințe de haloterapie se pot controla concentrația de sare din aer, nivelul umidității sau al temperaturii, în funcție de necesitățile pacientului.

„Aș recomanda haloterapia oricui, pentru că aerosolii salini cresc imunitatea, iar plămânii se oxigenează. Acest tip de terapie este indicată chiar și bebelușilor.“ Dora Mateescu, medic de familie

Cui îi este recomandată

Este indicată atât oamenilor care suferă de o afecțiune respiratorie, cât și celor sănătoși, care vor să prevină apariția bolilor sau să se mențină. Haloterapia este recomandată tuturor celor care suferă de: respirație greoaie, tuse (mai ales noaptea sau după efort), răceli frecvente, alergii respiratorii, rinită, faringită, oboseală cronică, pneumonie, infecții respiratorii, afecțiuni frecvente ale tractului respirator, eczemă, psoriazis, neurodermatită.

Este indicată și copiilor, în cazul cărora a dat rezultate impresionante. În alte țări, medicii recomandă părinților haloterapia înainte de a încerca un tratament medicamentos. Poate fi folosită ca tratament complementar, caz în are doza medicamentelor administrate este redusă semnificativ.

Nenumărate beneficii

Dora Mateescu, medic de familie, explică de ce este bună sarea pentru tratarea afecțiunilor respiratorii: „Calitatea aerului va fi superioară, pentru că va fi ionizat, purificat și ozonizat, devenind astfel benefic pentru aparatul respirator. Răcelile, astmul, tusea de orice fel pot fi ameliorate în salină. Nu aș putea să vă enumăr contraindicații, pentru că acestea nu există. Ba, mai mult, aș recomanda-o oricui, pentru că aerosolii salini cresc imunitatea, iar plămânii se oxigenează. Acest tip de terapie este indicat și bebelușilor“.

Chiar de la prima ședință de haloterapie, respirația va fi mai ușoară. Aerosolii salini au efecte benefice asupra imunității corpului, vindecă inflamațiile, plămânii se oxigenează mai bine și dau o stare generală de bine. Pe lângă tratarea sau ameliorarea afecțiunilor sistemului respirator, haloterapia ajută la tratarea insomniilor și induce o stare de relaxare, de aceea este recomandată ca tratament antistres.

Tratament de succes la Galați

O ședință poate dura de la 30-45 minute la câteva ore. În haloterapie, se produce o mineralizare la nivel celular deoarece în aerul inspirat se află ioni de magneziu, calciu, iod sau brom. Poți găsi saline artificiale în: Brașov, Galați, Prahova, Iași, dar și în alte orașe din țară. La Galați, 9 tone de sare sunt distribuite pe pereții a două încăperi. Indiferent de anotimp, temperatura din interior este mereu cuprinsă între 20 și 24 de grade Cel­sius. Efectele terapiei se resimt după primele ședințe de tratament.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Andreea Corneanu 31 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.