Haltere: Argint şi bronz pentru Marius Danciu

Sportivul român Marius Danciu a cucerit medaliile de argint, la stilul smuls, şi de bronz, la total, în limitele categoriei 94 kg, ka Campionatele Mondiale Universitare de haltere de la Eilat (Israel), potrivit Agerpres.

Danciu a ratat aurul la smuls, unde a ridicat 170 kg, la fel ca şi polonezul Lukasz Roman Grela, deoarece a fost mai greu la cântar cu 360 de grame. Medalia de bronz a revenit rusului Egor Klimanov, 165 kg. Răzvan Valentin Dobre s-a clasat pe 11, cu 135 kg.

La aruncat, Danciu s-a clasat pe locul 4, cu 201 kg, devansat de rusul Klimanov, 212, armeanul Vardan Davtian, 212 kg, şi chinezul Wang Junfeng, 202 kg. Dobre a terminat al 10-lea, cu 165 kg.

La total s-a impus Klimanov, cu 377 kg, tot atât cât a avut şi Davtian, Danciu a terminat pe trei, cucerind medalia de bronz, cu 371 kg, iar Dobre a încheiat pe 10, cu 300 kg.

Sportivii români au cucerit trei medalii la Mondialele Universitare, două de argint, prin Gabriel Sîncrăian (cat. 85 kg), stilul smuls, şi Marius Danciu (cat. 94 kg), la smuls, precum şi una de bronz, prin Danciu, la total.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.