Handbalistele noastre au nimerit într-o grupă „criminală”

Am scăpat de Rusia, dar am dat de Norvegia şi alte trei echipe foarte puternice. Trebuie să prindem în cel mai rău caz locul III în grupă.

Grupele turneului final

În urma tragerii la sorţi, cele două grupe de la turneul final al Jocurilor Olimpice de la Rio, au următoarea componenţă:

Grupa A

Norvegia, România, Muntenegru, Brazilia, Spania, Angola

Grupa B

Olanda, Rusia, Suedia, Franţa, Argentina, Koreea de Sud

Patru adversare pe care nu le-am fi dorit

Cu câteva zile în urmă, când s-au stabilit cele 6 urne valorice am jubilat: eram în a doua grupă valorică împreună cu Rusia. Deci nu aveam cum să ne întâlnim în faza cu Rusia. Dar acum, la aproape 10 ore de la tragerea la sorţi a grupelor, putem spune că am scăpat de dracu, dar am dat de fraţii săi. Grupa A este, clar, mult mai puternică decât grupa B. Se poate spune că echipa României a avut ghinion. Avem Norvegia, campioana olimpică, mondială şi europeană în exerciţiu; Brazilia este o echipă foarte bună şi este şi echipă gazdă; Muntenegru este o echipă de asemenea foarte puternică, iar prima echipă „slabă” din grupă, este Spania, care oricând poate ajunge sus de tot în orice competiţie, mai ales după ce dă un rateu – aşa cum s-a întâmplat la mondialele din decembrie 2015 din Danemarca; iar echipa „foarte slabă”, Angola, este cea mai periculoasă din zona echipelor din linia a II-a. Dacă la tragerea la sorţi am fi nimerit în grupa B în locul Rusiei, atunci fetele noastre porneau favorite cu oricare din celelalte 5 echipe. În grupa B, echipa noastră nu este favorită cu Norvegia şi iar cu Brazilia, Muntenegru şi Spania, şansele sunt 50 – 50%.

Trebuie să evităm Rusia în sferturi

Primele 4 echipe din fiecare grupă se califică în sferturile de finală. Împerecherea este cea clasică: 1 A – 4 B, 2 A – 3 B, 3 A – 2 B şi 4 A – 1 B. Din grupa B, este clar, Rusia nu are cum să nu se califice de pe locul 1. Echipa noastră – care de regulă începe mai greu competiţiile – trebuie să evite clasarea pe locul 4. Ideal ar fi locul 2, dar în grupa A, în afara super favoritei Norvegia, oricare altă echipă se poate clasa pe locul 2. Turneul olimpic de handbal feminin se joacă între 6 şi 21 august a.c.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.