Hans Klemm, despre achiziția rachetelor Patriot

Ambasadorul Statelor Unite la București, Hans Klemm, a declarat marți că speră că până la finalul acestui an va fi încheiat un acord cu privire la achiziționarea de către statul român de rachete Patriot, transmite AGERPRES. Diplomatul american a vorbit despre cooperarea comercială româno-americană în contextul primirii de către premierul Grindeanu a reprezentanților AMRO în martie.

Prezent la un vernisaj organizat la Biblioteca Națională, Klemm a apreciat că declarația potrivit căreia statul român este interesat de achiziția acestor rachete reprezintă „știri foarte îmbucurătoare”. „Sperăm că până la finalul lui 2017 vom ajunge la un acord cu privire la achiziționarea Patriot”, a punctat Hans Klemm. El subliniat că Statele Unite „sunt foarte recunoscătoare României pentru decizia de a crește alocarea pentru Apărare la 2% din PIB, în concordanță cu prevederile NATO”. Acest lucru semnifică, potrivit lui Klemm, o „oportunitate pentru companiile americane de a colabora cu cele române în domeniul Apărării, pentru a dezvolta echipamente noi ce vor ajuta România și Alianța, inclusiv Statele Unite ale Americii, pentru mai bune acțiuni de apărare și descurajare”.

Ministrul Apărării Gabriel Leş a declarat recent, la TVR, că achiziţia de rachete Patriot este una dintre soluţiile pe care autorităţile române la au în vedere, neexistând o decizie finală în acest sens. Gabriel Leş a afirmat: „Patriot este una dintre posibilele soluţii pe care le avem în vedere. Este un sistem foarte bun, un sistem încercat în luptă. Şi un sistem care, din estimările noastre actuale, are un preţ echilibrat. Aş vrea să specific de la bun început. Am discutat până acum şi vom discuta de apărare antiaeriană cu nişte cerinţe operaţionale care să răspundă cerinţelor categoriilor de forţă. Nu avem încă, în acest moment, o decizie luată în acest sens. Toţi spcialiştii şi tehnicienii din cadrul MApN vor fi cei care vor spune că acest sistem sau alt sistem răspunde cerinţelor operaţionale stabilite de către categoriile de forţă. La momentul în care vom avea o soluţie, vă promit că o să venim şi o să o anunţăm public”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.