Haşotti răspunde atacului de mahala al intelectualului lui Băsescu, Andrei Pleşu

Puiu Haşotti, îi răspunde lui Andrei Pleşu – care a spus despre ministrul Culturii că suferă de „tembelism intelectual” şi „proastă creştere”, pentru că i-ar fi transmis lui Neagu Djuvara că trebuie „să-i fie ruşine” – că informaţia pe care se bazează este 100% falsă. 

După declaraţiile făcute de Andrei Pleşu la adresa lui Puiu Haşotti, într-un interviu pentru cotidianul Evenimentul zilei, ministrul Culturii îi transmite acestuia într-o scrisoare: „Stimate domnule Andrei Pleşu, înainte de orice, în ciuda jignirilor pe care mi le-aţi adus, eu continuu să vă respect”.

Haşotti apreciază că afirmaţiile lui Andrei Pleşu sunt „specifice unor politicieni”, precizând că, dacă ar fi fost făcute de oameni politici, nu le-ar fi luat în considerare. „Cred că aprecierile dumneavoastră faţă de mine se datorează în bună măsură opţiunilor politice declarate sau nu pe care le avem”, îi spune Haşotti lui Pleşu.

„Ştiu prea bine că nu mă ridic la statutul dumneavoastră intelectual, însă, pentru a vă convinge că putem avea un dialog interesant pe câteva teme de cultură, aş fi onorat dacă mi-aţi face cinstea să ne cunoaştem oriunde şi oricând veţi dori dumneavoastră”, îi transmite ministrul Culturii „marelui intelectual” al lui Băsescu, potrivit MEDIAFAX.

Haşotti menţionează, de asemenea, în scrisoarea către Andrei Pleşu că nu este de acord cu cei care l-au „jignit” şi „desconsiderat” pe fostul ministru al Culturii: „Nu vă voi caracteriza prin nici un epitet şi nu sunt de acord cu cei care v-au jignit şi v-au desconsiderat”.

„Despre domnul profesor Neagu Djuvara, întotdeauna m-am exprimat cu admiraţie. Cât priveşte expresia pe care mi-o atribuiţi la adresa domniei sale, informaţia dumneavoastră este falsă 100%”, spune Haşotti, referindu-se la informaţiile apărute în presă potrivit cărora i-ar fi transmis istoricului „Să-ţi fie ruşine, Neagu Djuvara!”, în contextul cercetărilor la mormântul Basarabenilor de la Biserica Domnească de la Curtea de Argeş.

„Privind prelevarea de ADN din scheletul voievodului Vlaicu Vodă, ţin să vă spun că principalul motiv pentru care am oprit acest proiect a fost că s-a desfăşurat în lipsa unei autorizaţii. Nu sunt împotriva unor astfel de cercetări, dar acestea trebuie efectuate în deplină legalitate”, mai spune Haşotti referitor la acest subiect.

El îi mai spune lui Andrei Pleşu că „într-un minister se face în primul rând administraţie”. „De alfel, un predecesor al meu în funcţia de ministru al Culturii este medic veterinar şi este bine că nu aţi avut cuvinte jignitoare şi la adresa lui”, mai spune Haşotti, făcând referire la studiile de medicină veterinară urmate de fostul ministru al Culturii Kelemen Hunor, care avea această calificare, alături de cea de profesor de filosofie.

„În speranţa că ne vom cunoaşte, vă adresez cu trei zile întârziere un sincer «La Mulţi Ani» (ziua lui Andrei Pleşu este pe 23 august, n.r.). Cu respect, însoţit de puţină tristeţe justificată”, se semnează Puiu Haşotti.

Andrei Pleşu a declarat despre ministrul Culturii, Puiu Haşotti, că nu ştie cine este „băiatul ăsta”, dar presupune că „suferă de un tembelism intelectual acut” şi „e de o ireversibilă proastă creştere”, într-un interviu acordat cotidianului Evenimentul zilei.

În interviul citat, Pleşu critică actuala guvernare, despre care spune că „nu dă doi bani pe cultură”, vorbind de Institutul Cultural Român, trecut în subordinea Senatului, dar şi de desfiinţarea postului TVR Cultural, despre care toată lumea ştie că au tocat bani publici degeaba.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
George Anghel 1101 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.