Helmut Kohl, în stare critică

Fostul cancelar german Helmut Kohl se află la terapie intensivă, după o operaţie suferită la intestin. Potrivit Der Spiegel, Kohl, în vârstă de 85 de ani, se afla internat la o clinică din Heidelberg. Medicii nu au făcut publice detalii despre starea sa.

Kohl, supranumit “parintele reunificării” rămâne cancelarul german cu cel mai lung mandat, din 1982 până în 1998.

Der Spiegel notează că starea lui Kohl este “critică”, citând surse apropiate fostului cancelar. Se pare că acesta se află la terapie intensivă de trei săptămâni. El nu a mai fost conştient după operaţia suferită. După apariţia acestor informaţii, purtătorul său de cuvânt a precizat că „se simte bine, având în vedere circumstanţele”, scrie BBC. În ultima vreme Kohl a folosit un scaun cu rotile, din cauza unui accident vascular cerebral.

Kohl a dispărut din viaţa publică în ultimii ani, preferând să vorbească doar despre construcţia europeană, pe care doreşte să o vadă mergând mai departe.

Fostul cancelar a căzut în dizgraţia publicului dupa un scandal privind finanţarea Uniunii Creştin Democrate, scandal care a izbucnit după ce Kohl s-a retras de la putere, in 1998.

Angela Merkel, o protejată a lui Helmut Kohl, care i-a făcut un loc în guvernul său în 1991, a refuzat să-l sprijine şi l-a acuzat în momentul în care a ieşit la iveală că partidul primise milioane de dolari prin conturi bancare secrete. La rândul său, Kohl a criticat politica de austeritate promovată de actualul cancelar.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.