Herman Van Rompuy va primi 500.000 de euro din bugetul UE, fără a presta vreo activitate

Herman Van Rompuy, care a fost până pe 30 noiembrie președintele Consiliului European, va primi de la bugetul UE nu mai puțin de jumătate de milion de euro în următorii trei ani. Nu este vorba despre o pensie, ci de o ”indemnizație tranzitorie”, potrivit oficialilor europeni.

Van Rompuy nu va fi obligat să presteze nicio activitate pentru instituțiile UE în schimbul acestei sume, care ajunge la circa o jumătate din salariul de președinte al Consiliului European.

Un oficial UE a declarat pentru The Independent că această informație a fost interpretată greșit de presă, deoarece Van Rompuy nu va primi și pensie în următorii trei ani.

Pensia la care are dreptul Van Rompuy va fi de peste 60.000 de euro pe an, respectiv 21% din salariul sau de președinte al Consiliului European.

Van Rompuy va trebui să ceară permisiunea instituțiilor UE înainte de accepta o altă funcție în următoarele 18 luni, la fel ca și alți înalți funcționari europeni, astfel încât să nu intre în conflict de interese.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.