Hillary Clinton, acuzată că ar fi primit milioane de dolari de la banca UBS

Fostul secretar de stat american, Hillary Clinton, care candidează acum din partea democraţilor la preşedinţia Statelor Unite, este acuzată că, prin fundaţia pe care o patronează împreună cu soţul ei, fostul preşedinte Bill Clinton, ar fi primit milioane de dolari de la banca UBS.

Jurnaliştii de la The Wall Street Journal susţin că, la începutul mandatului ei de secretar de stat american, Hillary Clinton ar fi intervenit în numele băncii elveţiene UBS AG. Apoi, donaţiile băncii către fundaţia caritabilă a familiei Clinton au crescut de zece ori, potrivit B1.ro.

Donaţiile băncii UBS AG către fundaţia soţilor Clinton au crescut de la mai puţin de 60.000 de dolari la sfârşitul anului 2008, la aproximativ 600.000 de dolari până la sfârşitul anului 2014, notează publicaţia.

Banca a împrumutat 32 de milioane de dolari prin programe de antreprenoriat pe care le-a lansat în asociere cu fundaţia şi l-a plătit în acelaşi timp pe fostul preşedinte Bill Clinton cu 1,5 milioane de dolari pentru a participa la o serie de sesiuni de întrebări şi răspunsuri ale companiei cu directorul executiv al UBS, Bob McCann.

Deşi nu a fost acuzată oficial de vreo infracţiune, relaţiile dintre Fundaţia Clinton şi corporaţii importante şi guverne străine sunt atent analizate de procurorii americani, mai scrie presa din Statele Unite.

Hillary Clinton nu doar că a negat cu vehemenţă acuzaţiile, ci a pus totul pe seama unui joc murdar, în plină campanie electorală.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.