Horia Georgescu a sesizat Inspecția Judiciară în cazul Diaconu

Horia Georgescu, preşedintele Agentiei Naţionale de Integritate, nu renunţă şi spune că va sesiza Inspecția Judiciară în cazul Diaconu.

Horia Georgescu a mai declarat că rata de succes a Agenţiei în cele peste 790 de cazuri de incompatibilitate este de 94%.

Decis să nu renunțe, Georgescu spune că sesizează Inspecția Judiciară în cazul judecătorului de la Tribunalul București care a judecat pe fond contestația depusă anterior validării candidaturilor de către BEC, în cazul Diaconu.

Horia Georgescu a explicat, citat de www.ziare.com, că „ne aflăm într-o situaţie de jurisprudenţă neunitară” şi a reamintit că BEC a avut aceeaşi poziţie ca şi ANI, bazându-se pe cazul parlamentarului Akos Mora (PNL), judecat tot de Înalta Curte de Casație și Justiție.

„Despre cazul Mircea Diaconu se va discuta din nou, dacă acesta va fi votat europarlamentar, pentru că validarea mandatelor este cerută de Parlamentul European, inclusiv sub aspectul incompatibilităţilor, validare care se face de către Autoritatea Electorală Permanentă”, a spus Horia Georgescu.

„Va fi o dezbatere juridică”, a ținut să precizeze Horia Georgescu, explicând că acest caz a fost finalizat în regim de urgenţă, fiind vorba despre alegeri, dar că dacă va apărea un caz similar, ANI va apela la Înalta Curte care va tranşa şi va interpreta legea din nou.

Curtea de Apel Bucureşti, care a menţinut decizia luată anterior de Tribunalul Capitalei, a decis definitiv, miercuri, că Mircea Diaconu poate candida la alegerile pentru Parlamentul European.  

Sâmbătă, judecatorii de la Tribunalul Bucuresti au admis contestatia depusă de actorul Mircea Diaconu la decizia BEC de a-i respinge candidatura la europarlamentare, pe motiv că fusese declarat incompatibil de ANI pentru că era şi senator, şi director al Teatrului Nottara.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Luiza Vasile 332 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.