Horia Georgescu rămâne în arest preventiv

Fostul șef al ANI Horia Georgescu va fi cercetat în continuare în arest preventiv. Decizia judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție este definitivă.

În arest preventiv rămân și Mihnea Remus Iuoraș, fost vicepreședinte al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP, Ingrid Luciana Popa Mocanu, fost vicepreședinte al Comisiei, Constantin Cătălin Canangiu, membru al Comisiei și evaluatorii Gheorghe Vișoiu și Alexandru Florin Hanu.

Pe de altă parte, evaluatorii Dorin Cornel Drulă și Neculai Nistor vor sta în continuare în arest la domiciliu.

Horia Georgescu este acuzat de DNA de abuz în serviciu, fiind reţinut, luni, pentru 24 de ore, în urma unor audieri care au durat aproape şase ore.

La expirarea mandatului de reținere, acesta declara că și-a construit apărarea împreună cu avocații lui și așteaptă decizia judecătorului, pe care o va accepta, indiferent care va fi aceasta.

Fostul şef al Agenției de Integritate este acuzat de trei infracțiuni de abuz în serviciu, „cu consecințe deosebit de grave”, săvârşite în perioada în care făcea parte din Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (ANRP).

Prejudiciul în acest dosar se ridică la 75 de milioane de euro.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Luiza Vasile 332 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.