Horia Tecău și Julien Roger, CAMPIONI la US Open (Video)

Horia Tecău și Jean-Julien Rojer au câștigat vineri seară titlul la US Open, la dublu masculin.

Românul și olandezul, cap de serie numărul 12, i-au învins în finala competiției pe spaniolii Marc şi Feliciano Lopez, favoriții numărul 11, scor 6-4, 6-3.

Tecău și Roger au avut nevoie doar de o oră şi 26 de minute de joc pentru a-și adjudeca trofeul.

Românul și olandezul au câștigat în premieră acest turneu. Tecău și Rojer au acum patru titluri câștigate în acest an, după cele de la Dubai, Geneva și Winston-Salem.

Pentru Horia Tecău, este al treilea titlu de Grand Slam din carieră. Românul a mai câştigat, tot alături de Jean-Julien Rojer, titlul la Wimbledon, în 2015. Cei doi mai au în palmares un Turneu al Campionilor, câştigat tot în 2015.

Tecău a mai câştigat titlul la Australian Open, la dublu mixt, în 2012, cu americanca Bethanie Mattek-Sands. Ultimul român care a câștigat un titlu la US Open a fost Ilie Năstase, în 1975, alături de Jimmy Connors. Adversarii lui Tecău și Roger din finală, Feliciano și Marc Lopez, au în palmares un titlu de Mare Șlem, la Roland Garros, anul trecut, iar Marc Lopez a mai jucat o finală la US Open, în 2014.

Pentru câştigarea competiţiei americane, jucătorul român și cel olandez vor încasa un cec în valoare de 675.000 de dolari şi 2.000 de puncte în ierarhia mondială. Perechea româno-olandeză este deja calificată la ediţia din acest an a Turneului Campionilor.

Parcursul spre trofeu al lui Rojer și Tecău la US Open 2017:

Turul I: Damir Dzumhur / Dusan Lajovic, 7-6(5), 6-7(4), 6-3
Turul II: Hyeon Chung / Yen-Hsun Lu 6-3, 6-2
Turul III: Ivan Dodig / Marcel Granollers 6-4, 6-3
Sferturi de finală: Jamie Murray / Bruno Soares 6-1, 6-2
Semifinale: Henri Kontinen / John Peers 1-6, 7-6(5), 7-5
Finală: Feliciano Lopez / Marc Lopez 6-4, 6-3

În semifinale la dublu mixt

Horia Tecău a jucat la ediția din acest an a US Open și la dublu mixt, alături de americanca CoCo Vandeweghe, cei doi fiind învinși în semifinale.

Tecău și CoCo Vandeweghe au ratat calificarea în finala probei de dublu mixt a turneului de tenis US Open, fiind învinși de cuplul Martina Hingis (Elveția)/Jamie Murray (Marea Britanie), cu 6-4, 7-6 (8), vineri, în penultimul act al competiției.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.