Horodniceanu: Trebuie creată o divizie pentru recuperarea prejudiciilor

În vederea recuperării prejudiciilor trebuie creată o divizie de investigatori financiari „puternică şi pricepută”, a declarat, joi, procurorul-şef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, potrivit news.ro.

„În ceea ce priveşte recuperarea prejudiciului (…) ne lipseşte o divizie de investigatori financiari puternică şi pricepută, care să ştie să urmărească, să identifice şi să sechestreze în vederea confiscării acest produs infracţional”, a declarat Horodniceanu.

Întrebat dacă Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) sau ANAF ar putea să se ocupe de recuperarea prejudiciilor, procurorul a răspuns că nu şi a subliniat necesitatea unei divizii care să lucreze în dosarele penale pe lângă procurori.

„ANABI este doar o agenţie de administrare, nu este o divizie de investigaţie financiară. Nici ANAF. Trebuie creată această divizie care să lucreze în dosarele penale pe lângă procurori. Sunt discuţii dacă rapoartele de constatare sunt sau nu mijloace de probă. Raportul de constatare poţi să îl priveşti şi ca pe un înscris. Mijloacele de probă nu au o valoare dinainte stabilită. Ele trebuie privite coroborat, iar dacă legea nu defineşte raportul de constatare, eu pot să folosesc ca un înscris”, a mai spus Horodniceanu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.