Hotărâre incredibilă: Justiția din Republica Moldova recunoaște anexarea Crimeii de către Rusia

Transcrierea unui act de naștere a unui copil în Simferopol, Crimeea a determinat o instanță de judecată din Republica Moldova să recunoască apartenența peninsulei la Federația Rusă, scrie Timpul.md. Se intampla dupa ce Republica Moldova a devenit patria “atacurilor raider”, acţiunile prin care, folosindu-se de decizii ale judecătorilor corupţi, offshore-uri dubioase ajung în proprietatea unor întreprinderi, terenuri sau bănci. Acum se pare că magistrații de peste Prut vor sa meargă și mai departe.

Un cetățean s-a adresat în instanța de judecată pentru recunoașterea faptului nașterii copilului. Instanța a recunoscut acest drept, în dispozitiv fiind indicat „Simferopol, Republica Autonomă Crimeea, Federatia Rusă”, cu obligarea Oficiului Stării Civile de a face transcrierea actului.

Avocatul mamei a cerut „corectarea erorii”, cu excluderea textului „Federația Rusă”, deoarece Crimeea este, conform dreptului internațional, parte a Ucrainei și nu a Federatiei Ruse.

Judecătoria Edinet a respins aceasta solicitare de corectare, facând trimitere la decretele lui Putin (a se vedea pag. 2, alineatele înainte de dispozitiv) și, astfel, a lăsat în vigoare textul „Federația Rusă”.

Președintele de ședință

Dosarul nr.2- 1162 /2014 H O T Ă R Î R E

ÎN NUMELE LEGII

”Instanţa de judecată ,consideră refuzul OSC Edineţ ilegal, deoarece a stabilit ,că la 2 aprilie 2014 Putin Vladimir a semnat decretul de includere a Crimeei în districtul militar de Sud; la 11 aprilie 2014 au fost adoptate Constituțiile Republicii Crimeea și a orașului cu însemnătate federală Sevastopol și tot în aceeași zi noile subiecte federale au fost incluse în Constituția Federației Rusă, iar la 25 aprilie 2014 între Crimeea și Ucraina a fost instituită „legal” unilateral frontiera de stat a Rusiei şi din 11 august 2014, oficiile de stare civilă din Crimeea activează în conformitate cu legislația rusă, eliberînd certificate de tip rusesc.”

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.